Connect with us

Blog

Vakantie een leuke baan combineren? Ga werken op een camping

Dit klinkt natuurlijk als een droomjob. En op vakantie zijn en toch ook geld verdienen? Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende manieren om werk en een baan te combineren. Werken op een camping is daar één van en wij vertellen jou wat je kan verwachten!

Als je op een camping gaat werken dan ga je vaak aan de slag als beheerder, schoonmaken of in het recreatieteam. Vaak zijn er elk jaar heel vacatures te vinden in binnen- én buitenland. Ga dus zeker online eens op zoek voor leuke parken en gebruik hiervoor het zoekwoord: vacatures vakantiepark bijvoorbeeld. We weten zeker dat je dan direct heel veel hits krijgt! Maar wat kan je nu eigenlijk verwachten? Laten we daar eerst eens naar kijken.

Alle vacatures camping onder de loep genomen? Eigenlijk hebben alle vacatures overeenkomst. En dat is dat het altijd hard werken is op een camping. De ene dag zal je meer te doen hebben dan de andere dag. Bijvoorbeeld omdat er een wissel van gasten is. Of omdat er bijvoorbeeld een grote groep kinderen op je wachten bij het zwembad om elke ochtend vermaakt te worden. Uiteraard kun je ook nog in de horeca van de camping aan de slag. Dan heb je het vaak vanaf de namiddag en de avond druk.

Wat zijn de voordelen van werken op een camping?

Voordat we naar de vacatures gaan kijken, gaan we eens zien wat de voordelen nu eigenlijk zijn van het werken op een camping.

  1. Je kan vaak veel verschillende werkervaring op doen op een camping.
  2. Je bent heel de zomer lekker bezig in de buitenlucht
  3. Op een camping hoef je je nooit te vervelen
  4. Je krijgt betaald terwijl je op een camping verblijft
  5. Veel contact met leeftijdsgenoten

Welke vacatures zijn er te vinden op en rondom een camping?

Er zijn verschillende werkzaamheden waar vaak vacatures voor zijn. We zeiden het net al eventjes, maar het recreatieteam is vaak altijd op zoek naar enthousiaste mensen die jong en oud kunnen vermaken. Je moet creatief zijn en zin hebben om een grote groep te vermaken. Knutselochtend voor de jongste, beachvolleybal voor de tieners en sporten in het zwembad voor de ouderen. Het recreatieteam zit nooit stil en is heel belangrijk voor campings.

Ook kun je aan de slag als receptioniste op een camping. Dan ben je vaak het eerste aanspreekpunt van de gasten. Je doet het inchecken en zorgt ervoor dat nieuwe gasten alles weten te vinden op de camping. Bij kleine vragen weten gasten jou ook te vinden.

Gastheer of -vrouw

Ook kan je aan de slag op een camping als gastheer of gastvrouw. Vaak gebeurt dit vanuit een organisatie die op een camping stacaravans heeft of bijvoorbeeld ingerichte tenten. Het is dan jouw taak om deze schoon te maken, bij te houden en eventuele kleine problemen aan het verblijf op te lossen. Vaak krijg je zelf dan ook een tent of accommodatie tot je beschikking tijdens deze periode. Je verdient ook vaak snel veel geld omdat je heel de zomer vaak erg druk bent. Hierdoor ga je aan het einde van het seizoen vaak met een goed gevulde spaarrekening naar huis.

 

Er zijn ook vaak vacatures in te vullen op campings voor het schoonmaken van de douches en de toiletten of voor het groenonderhoud.

5 tips om duurzamer (en toch comfortabel) te leven

Blog

Dit is waarom we ineens allemaal dol zijn op kamerplanten

Blog

Verhuizen? Met deze tips doe je dat zonder stress

Blog

Wat kun je doen om zo veilig mogelijk de weg op te gaan?

Blog

Copyright © 2019 Bogue.nl. Alle Rechten voorbehouden.