Connect with us

Blog

Thuis revalideren na een zware operatie

Als je voor langere tijd thuis moet revalideren, omdat je bijvoorbeeld een pittige operatie hebt gehad of omdat je een ongeluk hebt gehad en daardoor even veel minder kan. Thuis revalideren is pittig, maar het is ook juist heel fijn om weer thuis te zijn. In deze blog geven we jou tips om jouw thuisrevalidatie prettig te laten verlopen.

Hoewel de zorg in het ziekenhuis natuurlijk heel erg goed is, word je vaak ontslagen als je geen specifieke zorg meer nodig hebt in het ziekenhuis. Dit komt omdat een bed bezethouden veel vraagt van het personeel en de doorstroom van patiënten. Daarom komt het vaak voor dat je thuis moet revalideren nadat je een zware operatie hebt ondergaan. Maar ook als je bijvoorbeeld moet revalideren na een heftig ongeluk. Er is gelukkig van alles te huur als je tijdelijk thuis moet revalideren, denk aan een toiletverhoger. Maar er is nog meer!

Waarschijnlijk voordat je naar het ziekenhuis ging had je niet verwacht dat je thuis zou revalideren. Of althans, niet als de operatie of het ongeluk je plotseling overkwam. We hadden het net al eventjes over middelen die je kan huren om jou thuis revalidatie prettig te laten verlopen. Zo kan je bijvoorbeeld ook tijdelijk een bed in de woonkamer neerzetten als je de trap niet op kunt. Denk dan ook aan een bedtafel, zodat je vanuit bed kunt eten en eventueel een puzzeltje of iets kunt maken.

Vraag hulp

Het belangrijkste voor thuisrevalidatie is misschien wel het vragen van hulp. Het is voor veel mensen lastig om zich over te geven aan de hulp van iemand anders. Maar als je revalideert dan ontkom je daar niet aan. Nu kun je eerst je directe omgeving vragen voor hulp. Vaak willen kinderen, buren, familieleden en vrienden wel graag hun steentje bijdragen in het spoedige verloop van jouw revalidatie. Maar er meer hulp die je kunt vragen.

Thuishulp

Vraag bij je zorgverzekering of je recht hebt op thuiszorg. Bij de meeste zorgverzekeringen heb je namelijk recht op budget voor thuiszorg. Je zorgverzekering vergoed vaak meer dan je denkt en dat gaat vaak verder dan alleen ziekenhuiskosten. De thuiszorg kan je helpen bij dagelijkse verzorging. Zeker wanneer je niet uit bed kunt komen of maar moeilijk dan kan het fijn zijn als iemand jou tijdelijk wilt helpen met douchen maar ook aan- en uitkleden. Ook huishoudelijke hulp wordt vaak deels vergoed. Dan hoef je je ook geen zorgen te maken om bijvoorbeeld iemand die even een stofzuiger door je woning haalt en de wc schoonmaakt.

Online boodschappen verzorgen

Tegenwoordig kan je heel gemakkelijk je boodschappen laten bezorgen. Door online je boodschappen te doen hoef je niet iemand naar de winkel te laten gaan om jouw weekboodschappen te laten doen. Uiteraard komen er nog andere problemen om de hoek kijken, zoals het openen van de deur of het uitpakken van de boodschappen. Het is dan ook goed om de boodschappen te laten bezorgen als je weet dat er bijvoorbeeld iemand van de thuiszorg er is om je te helpen of bijvoorbeeld een familielid.

5 tips om duurzamer (en toch comfortabel) te leven

Blog

Dit is waarom we ineens allemaal dol zijn op kamerplanten

Blog

Verhuizen? Met deze tips doe je dat zonder stress

Blog

Wat kun je doen om zo veilig mogelijk de weg op te gaan?

Blog

Copyright © 2019 Bogue.nl. Alle Rechten voorbehouden.