Nederland in Beeld

Tips om jouw woonkamer nog gezelliger te maken

Voor velen is de woonkamer de lievelingsplek in het huis. Het is de ruimte waar je tot rust komt, waar je de televisie aanzet om bijgepraat te kunnen worden over het nieuws, waar je kan lachen met je huisgenoten of kan knuffelen met je liefde. Kortom – een plek waar veel wordt gedeeld. Het is dan ook niet gek dat het voor velen een wens is om hun woonkamer zo knus en gezellig mogelijk te maken. Een kille ruimte nodigt immers toch nét wat minder uit dan een knusse, gezellige ruimte. Benieuwd hoe je je huis gemakkelijk een stukje gezelliger kunt maken, bijvoorbeeld door gebruik te maken van hoekbanken?

Zachte materialen

Een manier om je woonkamer gemakkelijk meer knus te laten ogen, is door gebruik te maken van zachte materialen. Denk hierbij aan gebreide of gehaakte stoffen, maar ook aan andere zachte materialen zoals fluweel. Is jouw bank gemaakt van katoen, dan zou je het ‘cozy’ gehalte kunnen verhogen door een zachte sprei op de bank, bijvoorbeeld één van Seats en Sofas, te leggen. Ook meerdere kleine kussens kunnen een bank. Enorm opleuken en gezelliger laten ogen.

brown wooden table with chairs

Boeken

Boeken geven een ruimte gelijk een huiselijke en knusse uitstraling. Het papier en de gekleurde kaften staan nou eenmaal ontzettend gezellig. Daarnaast zijn boeken natuurlijk ook leuk om te lezen en zijn sommige boeken ook heel leerzaam. Kortom – een goed idee om in je huis te hebben. Je zou ook creatief aan de slag kunnen gaan en een van twee stapeltjes boeken en een plank een tv-meubel of klein kastje kunnen creëren.

Knusse lichtjes

Verlichting kan veel bepalen voor de sfeer in een ruimte. Denk bijvoorbeeld maar eens aan hoe het zou zijn om een romantische diner te hebben onder felle tv-verlichting. Wel iets minder gezellig, toch? Zacht en warm licht maakt een ruimte direct een stuk knusser, en het is helemaal niet ingewikkeld om deze verlichting toe te passen in huis. Koop bijvoorbeeld een LED-lichtslinger. Deze zijn vaak te verkrijgen voor slechts een tientje en kun je vervolgens heel gemakkelijk ophangen in je huis. Vaak werken ze op batterijen.