Nederland in Beeld

Buiten schilderwerk is zeer belangrijk

Schilderwerk is voor de meeste mensen niet hun favoriete bezigheid. Toch is het schilderen van de buitenkant van je huis heel belangrijk. Met goed buitenschilderwerk ziet je huis er niet alleen mooi en strak uit, maar een goede verflaag beschermt ook je huis. Goed schilderwerk voorkomt bovendien houtrot. In Nederland kennen we grote verschillen in de weersomstandigheden. Zo hebben we oneindige lange, zeer warme zomerdagen die worden afgewisseld met (vaak) extreme stortbuien. Schilderwerk buiten heeft veel meer te verduren dan schilderwerk aan de binnenkant van je huis. Sigma verf is een verf die uitstekend beschermt tegen wind, hitte, regen, vorst, hagel en sneeuw. Het is aan te bevelen om één keer per vijf jaar de buitenkant van je huis te schilderen. Onder buitenschilderwerk vallen elementen zoals:

·         Muren

·        Deurkozijnen en deuren

·         Raamkozijnen

·         Dakkapel

·         Houten overstekken

·        Schutting

·         Schuur

Minder tijd besteden aan buitenschilderwerk

Er is een manier om te voorkomen dat je vaker en meer tijd moet besteden aan het buitenschilderwerk. Door het houtwerk regelmatig goed schoon te maken en na te kijken kun je voorkomen dat er grote rotte stukken ontstaan. Maar nog belangrijker is het dat je kiest voor een goede kwaliteit verf. Door het verfwerk te voorzien van een goede afwerking zoals bijvoorbeeld sigma facade topcoat matt, zul je zien dat de verflaag langer en beter blijft zitten. De Sigma Facade Topcoat is een matte, watergedragen muurverf. Deze verf is uitermate geschikt voor buiten en is te gebruiken vanaf 2 graden en een luchtvochtigheid tot

wel 90 procent. Door de hoge CO2-dampdiffusieweerstand is deze verf carbonatatieremmend en voorkomt daarmee dat het wapeningsijzer in beton gaat roesten. Dat maakt deze verf dus zeer geschikt voor de bescherming van beton.

Voor je gaat schilderen

Voor je start met schilderen is het raadzaam om scheuren en barsten te herstellen. Neem ook hiervoor kwalitatief goed materiaal. Wanneer de gaten, scheuren en barsten niet te diep zijn kun je, om ze te herstellen, een plamuur gebruiken. Wanneer de muur poreus is, dan is het wel noodzakelijk om deze eerst voor te strijken, bijvoorbeeld met Sigma Sigmafix Universal. Je kunt controleren of een muur poreus is door een natte spons op de muur te drukken. Wordt het water opgenomen in de muur dan is de muur poreus. Druppelt het water naar beneden dan is de muur niet poreus. Als het, de dagen voor je dit doet, flink heeft geregend, kan het zijn dat de muur al vocht heeft opgenomen! Wanneer je wel moet voorstrijken, dan moeten eerst alle verflagen verwijderd worden.