Nederland in Beeld

De beste schoonmaakmiddelen voor schoonmakers 

Wil jij gaan werken als schoonmaker, of maak je vaak schoon voor zorginstellingen, scholen of bij horeca? Dan heb je deze schoonmaakmiddelen zeker nodig. 

De eerste keer dat je gaat schoonmaken is het altijd even kijken hoe de locatie eruitziet. Want schoonmaken bij iemand thuis is natuurlijk heel wat anders dan schoonmaken op een school of bij een zorginstelling. Zo zal je niet alleen andere materialen meenemen, maar let je ook op de middelen die je meeneemt. Waar je bij een groot bedrijf waar veel mensen dagelijks naar het toilet gaan misschien wel dikke bleek meeneemt laat je dat bij thuis adres achterwege. Wij zetten daarom alle soorten en maten aan schoonmaakmiddelen die je als schoonmaker nodig gaat hebben op een rij. 

Ben je opzoek naar een schoonmaakbedrijf in de buurt? Schoonmaakbedrijf Amsterdam is dan misschien wel wat voor jou. 

Begin: ecologisch en verantwoordelijk schoonmaken

Bij het aanschaffen van jouw schoonmaakkit is één ding belangrijk. Hou het zo natuurlijk mogelijk. Dit is niet alleen beter voor de hygiëne, maar ook verwachten steeds meer klanten dit van hun schoonmakers. Bij CSU schoonmaakbedrijf zorgen ze voor een correcte schoonmaak met de beste ecologische schoonmaakmiddelen. 

Basisschoonmaakmiddelen voor een schoonmaker 

Iedere schoonmaker heeft dus zijn eigen schoonmaakkit. Vaak is een kleine bestelauto ingericht met een kast en kan je per klus een paar schoonmaakmiddelen uit de bus pakken die je nodig gaat hebben. 

#1 Allesreiniger 

We beginnen natuurlijk met het middel waarmee je alles kan reinigen. Dit staat standaard op de schoonmaakkar die je meeneemt naar de klus. Hiermee kan je deuren, deurklinken, toiletten, tafels, eigenlijk alles mee afnemen.

#2 Antikalk 

Een schoonmaakmiddel dat vooral handig is wanneer jij veel toiletten of keukens doet is een antikalk middel. Want aan kalk kan je zien dat er niet goed wordt schoongemaakt of in ieder geval onvoldoende. 

#3 Chloor 

Hardnekkig, dat is het woord dat je af en toe nodig hebt wanneer je binnenstapt bij een bepaald adres. Daarvoor heb je een drastisch schoonmaakmiddel nodig als chloor. 

#4 Glasreiniger 

Sommige schoonmaakadressen hebben een aparte glazenwasser die ze inhuren. Maar die staat alleen maar aan de buitenkant van de woning. Van een schoonmaker wordt verwacht met glasreiniger de binnenzijde van de woning schoon te maken. 

#5 Spiritus 

Soms krijg je bepaalde vlekken of bijvoorbeeld stickers niet zomaar van een ondergrond af. Hiervoor heb je dan spiritus nodig. Dit is een middel dat eigenlijk standaard op de kar staat van een schoonmaker. 

#6 Schuurmiddel 

Moet je ineens die laatste afwas doen? Of wordt er van je gevraagd of je de magnetron in de kantine wil schoonmaken? Dan kan je hier het beste vloeibaar schuurmiddel voor gebruiken. Dan weet je hem gelijk grondig te reinigen. 

#7 Vloerreiniger 

Sommige vloeren hebben liever niet dat ze schoon gemaakt worden met de ‘’normale’’ allesreiniger. Daarom heb je ook als goede schoonmaker een speciale vloerenreiniger bij je op de kar. Om er maar voor te zorgen dat de klant tevreden is. 

Wil jij meer weten over schoonmaken? Dan is dit een goede video om te bekijken.