Connect with us

Blog

Welke tuinstijl kies ik?

Er zijn allerlei verschillende tuinstijlen waaruit je kan kiezen. Maar welke tuinstijl past nu het beste bij jou? Wij zetten ze voor je op een rij zodat je makkelijk kan kiezen.

Wil jij jouw tuin opnieuw gaan inrichten, dan moet je natuurlijk ook met een goed tuinontwerp komen. Er zijn allerlei verschillende tuinstijlen. Je kan bijvoorbeeld gaan voor een moderne tuin of een tuin met veel tegels. Maar er zijn ook stijlen als: kindervriendelijk, ecologisch of Japans en Oosters. In dit artikel vind je maar liefst 6 verschillende tuinstijlen om uit te kiezen. Dan zit er altijd wel wat voor je tussen.

6 verschillende tuinstijlen

Wij hebben zes verschillende tuinen voor je op een rij gezet. Je vindt misschien niet alle tuinstijlen terug, maar wel de meest voorkomende. En er is altijd ruimte voor jouw mooie tuinmeubelen.

Bostuin

Ben jij graag in het bos en wil je een tuin met de uitstraling van een bos. Dit betekent rust en kalmte en in complete harmonie met de natuur? Dan kies voor voornamelijk voor inheemse begroeiingen. Ook wil je het liefst geen symmetrische lijnen, want deze vind je ook in een wild bos niet terug. Je wil diversiteit en veel schaduwplekken het liefst met hoge bomen en struiken. Bij een bostuin wil je vaak een grotere tuin dan gemiddeld om dat te realiseren.

Kindvriendelijke tuin

Je hoeft niet steeds te kijken of het allemaal wel goed gaat wanneer je kinderen in de tuin aan het spelen zijn. Want jij hebt gekozen voor een kindvriendelijke tuin vol met speeltoestellen, maar vooral met gras. Want als je kind dan valt bezeert hij zich niet gelijk. Daarnaast wil je ook een mooie hoek voor je loungeset inrichten, dus zorg dat je daar voldoende ruimte voor houdt in je tuin.

Japanse tuin

De Japanse tuin is een aangelegde tuin met stenen, bruggetjes en vooral traditionele Japanse en Oosterse beplanting. Vooral veel rust en kalmte vind je terug in de Japanse tuin. Daarnaast kan je kiezen voor grote mooie vissen in een vijver en als je de ruimte hebt met een klein bruggetje eroverheen. Kies voor planten als bamboe, ginkgo en rododendron.

Mediterrane tuin

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming? Wanneer daar volmondig zon uit komt, dan moet je toch kiezen voor een mediterrane tuin. Heerlijk genieten in de zon met veel zonne plekken met een optie tot schaduw. Strak aangelegde beplanting en heerlijke tuinstoelen. Heb je de ruimte en het geld dan mag een zwembad eigenlijk niet ontbreken in een mediterrane tuin.

Natuurlijke tuin

Ben jij helemaal samen met de natuur, dan hoef je geen aangelegde tuin. Maar je houdt van een diversiteit aan planten. Ook onkruid mag er zijn. Wist je dat dit je tuin vaak ontgift en de planten beter laat groeien. Je wil dat de bijen en de vlinders terugkomen in je tuin en dat kan je doen door hem duurzaam en ecologisch te houden.

Wellness tuin

We hebben het al gehad over rust in de tuin. Maar er is nog een manier om heel veel rust te krijgen in je tuin. Dit is door een wellness tuin in te richten. Je zorgt voor voldoende ruimte om te ontspannen. Denk aan een sauna in de tuin of een eigen hottub. Met rustige beplanting en vooral veel hout tinten wil je rust creëren.

5 tips om duurzamer (en toch comfortabel) te leven

Blog

Dit is waarom we ineens allemaal dol zijn op kamerplanten

Blog

Verhuizen? Met deze tips doe je dat zonder stress

Blog

Wat kun je doen om zo veilig mogelijk de weg op te gaan?

Blog

Copyright © 2019 Bogue.nl. Alle Rechten voorbehouden.