Connect with us

Blog

Badpak vs bikini: wat past het beste bij jou?

Als vrouw wil je het liefst kleding dragen dat goed bij je figuur past. Wij hebben badpakken en bikini’s op een rij gezet en vertellen je in deze blog wat er nu het best bij je past. Een badpak of een bikini?

De zomer staat voor de deur. We kunnen eindelijk weer op vakantie en lekker naar het strand om te zwemmen. Maar ieder jaar opnieuw is het weer de vraag wat past het beste bij mijn figuur? Een badpak kan je zowel dragen wanneer jij aan sportzwemmen doet als wanneer je jouw buik liever niet zichtbaar hebt. Een bikini heb je ook in alle soorten en maten, dus ook deze gaan we bespreken in dit artikel. Hier lees je verschillende soorten figuren en de zwemkleding die daar het beste bij past:

Peerachtige vormen

Je schouders zijn wat smaller, en borsten zijn iets kleiner, maar je hebt mooie ronde heupen en volle billen. Dan noem je dat een peerachtig figuur. In dit geval kies je het liefst voor een badpak of bikini die je mooiste vormen accenturen. Het kan zijn dat je juist heel trots bent op je ronde vormen, een dames badpak kan hier mooi de nadruk op leggen. Kies voor iets met meer kleur en misschien wat extra franjes om de mooie vormen van jouw lichaam aan te duiden.

Rechthoekig figuur

Heb jij een atletische bouw? Dan zal je wat afgetrainder zijn en heb je minder vormen en rondingen. Wil je dat het toch lijkt alsof jij wat meer rondingen hebt, dan kies je voor wat meer franjes op je heupen. Maar ook een bikinitopje met wat opvulling kan dan helpen. Kies wat jij prettig vindt, maar dat jij een echt bikini figuur hebt is wel duidelijk.

Appelachtige vormen

Zijn je vormen groter aan de bovenkant en heb je smalle benen? Dan hebben we het over een appelachtig figuur. Je wil nu waarschijnlijk zo min mogelijk de accenten leggen op de buik. Veel vrouwen kiezen daarom voor een badpak. Maar je kan ook kiezen voor een bikini, zorg dan voor een extra sarong of pareo. Zo lok je het zicht meer naar je benen in plaats van je buik.

Zandloperfiguur

Je hebt brede heupen een smalle taille en een volle boezem. Dit wordt vaak gezien als een zandloperfiguur. Hierbij kan je een bikini goed inzetten om je accenten nog meer te laten zien. Een badpak zal je in dit geval ook goed staan. Het kan zijn dat je wat kleiner bent met zo’n figuur. Kies dan voor verticale strepen op je badpak. Dit zal je lengte helpen.

Draag wat je zelf wil

Wij geven in dit artikel tips. Maar uiteindelijk gaat het erom wat jij zelf prettig vindt om te dragen. Maak je dus vooral geen zorgen om een maatje meer of minder. Zo straal je tegenwoordig juist kracht uit wanneer jij met een maatje meer gewoon een bikini draagt. Verberg die mooie buik niet in een badpak. Je bent mooi zoals je bent: ‘’just go for it girl’’!

Vrouwen in Nederland zijn echte voorlopers. Wil je meer lezen over feminisme in Nederland en waar het vandaan komt? Lees dit artikel.

5 tips om duurzamer (en toch comfortabel) te leven

Blog

Dit is waarom we ineens allemaal dol zijn op kamerplanten

Blog

Verhuizen? Met deze tips doe je dat zonder stress

Blog

Wat kun je doen om zo veilig mogelijk de weg op te gaan?

Blog

Copyright © 2019 Bogue.nl. Alle Rechten voorbehouden.