Nederland in Beeld

Spelletjes die je met vrienden kan spelen in de zomer

Soms slaat de verveling toe. Je hebt een drukke agenda, bent blij even vrij te hebben, maar wilt toch we graag iets met je vrienden doen. Van verveling hoeft echter nooit sprake te zijn. Er zijn voldoende actieve mogelijkheden en er zijn al minstens zoveel spelletjes die je kunt spelen. Wil je met je vrienden iets gaan doen in de zomer, zoek het dan vooral in actieve spelletjes. Zo blijf je tenminste nog in beweging en kweek je geen overgewicht.

Voelt als een complete work-out

Een van de beste manieren om in vorm te blijven en om een hoop plezier te maken is gebruik maken van een trampoline. Je hebt met elkaar de grootste lol op de trampoline. Bovendien is het zo dat gebruik maken van een trampoline toch echt de sportieve uitdaging is. Ga maar eens een kwartiertje springen. Je voelt je dan net zo als na een complete work-out in de sportschool. Springen is leuk en springen is nog heel erg gezond ook. Kies wel altijd voor een trampoline met een net. Dat is wel zo veilig.

Tafeltennis is een onwijs leuke sport

Wat ook heel erg leuk is om te doen in de zomer samen met jouw vrienden, is het spelen van tafeltennis. Dit is echt een te gekke sport en een heel leuk tijdverdrijf. Het is veel meer dan een balletje slaan. Het is ideaal in de zomer, omdat je dat dan bij windstil weer – en dat is het vaak in de zomer – prima buiten kunt spelen. Bij al teveel wind waait het balletje nog wel eens weg en dan is het minder leuk om te spelen.

Denk eens aan een groot zwembad buiten

Nog leuker wellicht, is om in de zomermaanden buiten in het water een spelletje te spelen. Dit kan prima in de zwembaden die tegenwoordig aangeboden worden. Je kunt ze zo groot kopen als je wilt en het opzetten van een groot zwembad is zo gedaan. Het vullen van het bad kost wel even tijd, hetzelfde geldt voor het opwarmen van water. Is het bad echter gevuld, dan kun je tal van balspelletjes in het water doen. Heerlijk, zeker als het lekker warm is buiten. Natuurlijk kun je ook gewone bordspellen spelen in de zomer. Ga eens buiten schaken bijvoorbeeld. Het is toch een heel andere beleving dan wanneer je dit binnen doet. Bewegen is echter altijd beter. Dit kan prima op de trampoline, door te tafeltennissen of door in het water bezig te zijn.