Nederland in Beeld

Effectieve esthetische behandelingen onder de loep: botox!

Botox, je hebt er vast en zeker wel al van gehoord, je weet vast en zeker ook wel al dat het goed werkt en doet wat het beloofd, maar misschien zit je nog met enkele vragen. Wereldwijd is botox erg geliefd door zijn goede en vooral effectieve werking. De esthetische behandeling die doet wat hij belooft. Botox injectaties zijn speciaal ontwikkeld op basis van een natuurlijk eiwit dat de spieren ontspant in het gezicht, en dit voor een periode van een aantal maanden, het verstijft als het ware de spieren. Het is een perfecte anti-aging ingreep en kan ook preventief gebruikt worden. De botox injectaties zijn geschikt voor een behandeling waarbij u terug een gladde en jonge huid kunt verwachten. Wij lossen alvast enkele vragen over botox voor u op!

Wat is botox nu eigenlijk?

Botulinumtoxine is een toxine dat uitgescheiden wordt door een levend organisme, namelijk clostridium botulinum. Clostridium botulinum is een eiwit dat is afgeleid van een botulinumtoxine. Het is bovendien maar liefst 27 keer gezuiverd om botox te produceren. Het is dus een veilige procedure wanneer het correct wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde behandelaar.

Hoe lang bestaat botox al?

Het werd al een hele tijd geleden ontdekt, namelijk in 1946, de toepassing van botox begon een dertigtal jaren later, namelijk in 1970. Het wordt dus al meer dan 50 jaar toegepast in de esthetische geneeskunde. Het wordt niet alleen bedoeld voor esthetische doeleinden, maar er worden ook problemen mee opgelost, denk maar aan bepaalde spasmen die opgelost kunnen worden door een botox injectie. Bovendien is het meermaals bewezen dat botox een perfect veilige behandeling is. Bovendien komt een allergische reactie of een probleem zelden voor.

Hoe lang zie je het effect van een botoxbehandeling?

Ook lost de stof vanzelf op, botox blijft dus maar gemiddeld 4 tot 8 maanden in het lichaam zitten, het is dus een behandeling die je regelmatig moet herhalen voor het gewenste resultaat te behouden. Dit kan afhankelijk zijn van een aantal factoren zoals bijvoorbeeld leeftijd of gezichtsuitdrukking. Beide verschillen uiteraard van persoon tot persoon, hebt u een gezicht dat veel gebruik maakt van bepaalde gezichtsuitdrukkingen dan is de botox in die regio’s waarschijnlijk sneller opgelost en moet u een nieuwe botox injectie laten uitvoeren.

Hoeveel betaal ik voor een botoxbehandeling?

De prijs hangt af van het type behandeling dat je precies wilt laten uitvoeren, ook wordt er rekening gehouden met de hoeveelheid van het product. Hoe meer injecties, hoger de prijs kan oplopen. Natuurlijk hangen de prijzen vaak af van de plaats waar jij de injecties laat uitvoeren. Het is vooral van belang dat de behandeling wordt uitgevoerd door iemand die gekwalificeerd is. Op die manier betaal je meestal een correcte prijs voor de botoxinjecties en zo weet je dat de behandeling correct wordt uitgevoerd.