Connect with us

Blog

Voordelen van ZZP’er in de zorg, Zonder zorgen werken in de zorg

Wil jij werken in de zorg, maar wil jij wel je eigen uren bepalen? Wij geven je hier alle voordelen van het werken als zelfstandig ondernemer in de zorg.

Werken in de zorg wordt gezien als één van de mooiste banen die er zijn. Zo krijg je enorm veel terug voor wat je doet. Je helpt iemand op weg of dit nu in de laatste fase van zijn of haar leven is of het om jongeren gaat. Wanneer je ervoor kan zorgen dat iemand beter kan leven door jouw hulp is dat heel veel waard. Er zijn ook steeds meer zorgmedewerkers die ervoor kiezen om zelfstandig te ondernemen. Hiervoor zijn veel mogelijkheden, en er zijn ook heel veel voordelen te bedenken aan het werken als zpp’er in de zorg.

Voordelen van werken als zzp’er in de zorg:

Je hebt meer ruimte en tijd is natuurlijk één van de voordelen. Maar er zijn er nog meer. Lees snel verder om erachter te komen waarom jij als zzp’er in de zorg zou moeten gaan werken.

#1 Meer vrijheid dan in loondienst

In loondienst kom je erachter dat je misschien te veel vast zit aan bepaalde dagen. Je agenda wordt door iemand anders bepaald en dit wil je niet meer. Als zzp’er bepaal jij zelf je uren en plan jij zelf in wanneer je wil gaan werken. Natuurlijk moet je wel cliënten en werk hebben. Een bemiddelingsbureau zzp zorg kan helpen ervoor te zorgen dat jij voldoende werk hebt om je dagen mee in te vullen.

#2 Je bepaalt zelf je tarieven

Nu jij niet meer voor een baas werkt kan jij zelf je uurtarieven bepalen. Omdat jij vindt dat je misschien beter bent dan anderen in je werk kan je hierop jouw uurtarief afstemmen. Heb jij geen idee wat je ongeveer kan vragen? Vaak zijn er schalen die bepalen hoeveel jij normaal zou verdienen. Je kan jouw prijs berekenen aan de hand van deze schaal. Bekijk hier wat je zou moeten doen. Benieuwd naar je schaal? Kijk eens hier.

#3 Meer afwisseling in je werk

Jij bepaalt nu zelf waar en wanneer je aan het werk gaat. Dit betekent dat je soms in een crisis groep kan werken en soms kan werken met lichtverstandelijk beperkten die minder zorg nodig hebben. Zo hou je afwisseling in je werk en blijft het werken in de zorg ook echt leuk. Via Zinzer zorg kan je voor allerlei zorgverleners werken.

Nadelen aan zzp’er zijn in de zorg:

Natuurlijk zij er ook nadelen aan een baan als zzp’er. Zo zal je het drukker hebben met bijvoorbeeld jouw administratie. Je moet veel zaken zelf regelen. Denk aan contacten onderhouden en je boekhouding. Maar ook hiermee kunnen verschillen instanties zoals een boekhouder je meehelpen. Ook het niet meer werken in een team is voor veel mensen een reden om niet als zzp’er aan de slag te gaan. Vind je een leuke plek waar je vaker terecht kan dan zal dit echter wel kunnen voelen als het werken in een team. Zo zijn er voor- en nadelen aan het werken als zzp’er in de zorg.

5 tips om duurzamer (en toch comfortabel) te leven

Blog

Dit is waarom we ineens allemaal dol zijn op kamerplanten

Blog

Verhuizen? Met deze tips doe je dat zonder stress

Blog

Wat kun je doen om zo veilig mogelijk de weg op te gaan?

Blog

Copyright © 2019 Bogue.nl. Alle Rechten voorbehouden.