Nederland in Beeld

Glamping in de afgelopen jaren steeds populairder geworden

Glamping, een samenvoeging van het Engelse glamorous camping, is de afgelopen jaren steeds populairder geworden onder vakantiegangers. Het past bij het beeld, dat de vakantie best wat luxer mag! Niet langer zeulen met de eigen kampeerspullen, maar overnachten in een vooraf ingerichte tent. Zo profiteer je van het gezellige en vrije van een camping, zonder dat je zelf nog veel omkijken hebt naar het opzetten en weer opruimen van de tent. In lijn met het huren van een ingerichte tent, is ook het huren van bijvoorbeeld een stacaravan populairder geworden. Niet iedereen vindt dat echter meer kamperen. Ook op campings in de Bloemenriviera, ziet men dat glamping aan populariteit wint. Steeds meer campings bieden er mogelijkheden voor.

Bloemenrivièra in Italië al jaren in trek bij Nederlanders 

Al jaren behoort de Bloemenriviera, wat ook wel Italiaanse Riviera genoemd wordt, tot de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlandse gezinnen. Onder de Bloemenriviera verstaat men de kuststrook in Ligurië. Je vindt er een groot aantal familiecampings met een animatieteam, een zwembad en voldoende sport- en speelmogelijkheden voor de kinderen. Zo hebben ouders alle gelegenheid om bij te komen na een jaar hard te hebben gewerkt. Doordat het gebied in trek is bij Nederlandse gezinnen, maken kinderen er snel nieuwe vriendjes en vriendinnen tijdens hun vakantie. Ook buiten de campings om valt er veel te zien in het gebied. Denk bijvoorbeeld aan de fraai gekleurde bloemen in deze streek en de diverse gezellige plaatsen in het aangrenzende Toscane.

Ook rondtrekken met een camper steeds populairder 

Iets wat goed aansluit op het steeds populairder wordende glamorous camping is het rondtrekken in een camper. Met name gepensioneerden kiezen voor deze manier van kamperen. Het voordeel van een camper is dat je heel gemakkelijk van de ene, naar de andere plek beweegt. Je hoeft de tent niet voortdurend uit te klappen, de caravan opnieuw in te richten en de vouwwagen weer in te pakken. Veel mensen kiezen bij het rondtrekken met een camper voor het huren hiervan. De laatste jaren zijn er steeds meer Nederlandse bedrijven uit de grond geschoten, die deze mogelijkheid bieden. Ook in het buitenland, bijvoorbeeld rond de luchthavens, zijn dergelijke partijen te vinden.

Reisbureaus zien aantal boekingen snel groeien 

Nu Europa in een nieuwe fase lijkt te zijn gekomen in de pandemie, zien reisbureaus het aantal boekingen op hoog tempo toenemen. Nederlandse gezinnen kiezen massaal voor een vakantie in het buitenland de komende zomer. Ook voor het voorjaar worden veel vakanties geboekt. Met name de stedentrips zijn in die periode populair, evenals een wintersportvakantie in het noorden van Italië of bijvoorbeeld Oostenrijk en Zwitserland. Heb jij de vakantie voor 2022 al geboekt? Wacht niet te lang, het aantal beschikbare kampeerplekken slinkt snel.