Nederland in Beeld

Van luxe hotelkamer tot luxe slaapkamer, zo doet je dat!

Heb jij een boring slaapkamer en geniet je altijd van de luxe hotelkamers? Wij laten je zien hoe je luxe slaapkamer kan creëren met een paar gouden tips! 

Wanneer je goed wil slapen begint dat natuurlijk bij het bed. Maar goed slapen zit hem niet alleen in je matras, kussen en deken. Nee, wat mensen vaak vergeten is hoe je kamer is ingericht. Wat is de sfeer van de kamer bijvoorbeeld? Heb jij hem netjes ingericht of staat hij nog vol met verhuisdozen? Heb je veel ruimte om je bed heen en kan je vanuit je bed televisiekijken? Of met je over je partner heen duiken om in je bed te komen? Dat kan niet de bedoeling zijn, dus hier een aantal tips voor jouw slaapkamer. 

Tip 1: Ruimte om je bed 

In een hotel hoef je nooit over je partner heen te klimmen om in bed te komen. Je hebt altijd voldoende ruimte om je bed heen. Wanneer je een luxe slaapkamer wil gaan inrichten dan zal je precies hetzelfde moeten doen. Daarnaast zijn nachtkastjes erg belangrijk en hier moet je gemakkelijk bij kunnen. Kies dus altijd voor de grootste slaapkamer in huis. Ook kan je beter het bed een maatje minder groot dan te groot. Dat heeft namelijk veel effect op de ruimte in je slaapkamer.  

Tip 2: Luxe beddengoed 

Je hoeft geen fortuin uit te geven om luxe beddengoed aan te schaffen. Het gaat vooral om de looks. Wanneer je kiest voor simpele bedrukking of veel kleuren in je beddengoed, dan heeft dat z’n uitwerking om de stijl van je slaapkamer. Dit kan je heel makkelijk veranderen door meer te gaan voor rust. Kleuren en tinten als goud, zilver of brons doen het vaak goed. Kies voor zijde of juist voor compleet wit beddengoed. 

Tip 3: Technologie en gemak 

Zog in een luxe slaapkamer altijd voor zo min mogelijk elektronische apparaten. Zet bijvoorbeeld een mooie houten kast neer waar bepaalde devices in gaan. Denk bijvoorbeeld aan speakers of een PlayStation. Deze wil je liever niet in het zicht hebben. Voor je telefoon is het mooi om een draadloos oplaadstation naast je bed te plaatsen. Dat zorgt gelijk voor een luxe uitstraling. Kies je voor een televisie in de slaapkamer? Hou hem dan klein en kijk of je hem bijvoorbeeld in een dicht tv-meubel kan plaatsen. 

Tip 4: Uitzicht is belangrijk 

In een luxe slaapkamer is licht en het uitzicht belangrijk. Ga je naar een luxe hotel dan heb je vaak mooi uitzicht. Denk aan uitzicht op zee of misschien op de bekende straten van een grote stad. ‘’Maar ik woon gewoon in een normale woonwijk’’, hoor ik je zeggen. Zorg er in dit geval voor dat je uitzicht hebt op je eigen tuin. Zorg dat je bed richting de ramen zijn gezet. Het liefst wil je trouwens grote raampartijen in je slaapkamer. 

De laatste tip: Zit genot, ook in bed 

Vaak wordt een bed alleen gebruikt om in te slapen. Maar een bed kan ook voor het kijken van een film dienen. Zorg er dan voor dat je het zit genot verhoogd. Dit kan je doen door een schuimen kussenwand achter je bed te plaatsen. Bij een boxspring heb je dit bijvoorbeeld vaak. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een bed met een hydraulisch systeem waardoor je heerlijk rechtop kan gaan zitten.