Connect with us

Blog

Op vakantie voor gevorderden

Het is weer tijd voor vakantie. Om zo rustig mogelijk te vertrekken geven wij in dit artikel een aantal tips hoe jij als gevorderde op vakantie kan gaan.

Ieder jaar is het weer een hoop gedoe. Met alle prachtige plaatjes die voorbijkomen is het misschien zelfs wel keuze stress. Welke vakantie past het beste bij mij en waar zou ik graag naartoe willen op reis? Om ervoor te zorgen dat jij een ultieme vakantie tegemoet zetten wij een aantal tips op een rij. Van reizen vanuit een resort tot het leren van de taal. Hier komen de beste tips voorbij.

Reis vanuit een resort

Tegenwoordig kan je alle kanten op tijdens je vakantie. Maar wanneer jij ver weg gaat en je auto niet mee kan nemen dan is reizen vanuit een resort helemaal geen gek idee. Ga je bijvoorbeeld naar de Canarische eilanden dan is het lopesan baobab resort een echte aanrader. Vanuit hier kan je de eilanden op je gemak verkennen. Zo worden er verschillende reisjes rondom het resort aangeboden wat een hoop stress en geregel vooraf wegneemt.

Boek vroeg

Of je nu een vakantie Santorini hebt gepand of je bent van plan om naar de Bahama’s te gaan. Wij adviseren je om vroeg te boeken. Hoe eerder jij boekt voor een reis hoe goedkoper het zal zijn. Daarnaast weet je altijd zeker dat er nog plek is in het hotel. Daarnaast steun je het hotel ook nog eens, want zij weten al vroeg waar ze aan toe zijn.

Trek ‘’normale’’ kleren aan

Je kent het wel, de ANWB-koppeltjes met kaki broeken en gekke vakantie hoedjes. Dit is kleding die ze in het dagelijks leven niet dragen, maar op vakantie ineens wel. Wil jij niet als toerist door het leven, dan trek je gewoon ‘’normale’’ kleding aan. Een jurkje of een korte broek is voldoende om niet als de standaard toerist gezien te worden. Wist je ook dat je hierdoor minder snel opgelicht wordt, wanneer je er meer uitziet als een local zullen vervelende straatverkopers je namelijk met rust laten.

Leer de taal van het land

We hebben je nu een tip gegeven om niet als toerist op vakantie te gaan. Maar wil jij echt als gevorderde op vakantie dan leer je minimaal een paar woordjes van de taal van het land. Ga je bijvoorbeeld naar een restaurant of de plaatselijke bakker wordt het enorm gewaardeerd wanneer jij kan bestellen in hun eigen taal. Je maakt sneller contact met locals en leert hierdoor meer over de cultuur van een land.

Reis buiten het hoogseizoen

Misschien wel de beste tip die wij je kunnen geven is om te reizen buiten het hoogseizoen. Ieder jaar opnieuw staan er weer grote files tot aan Spanje. Dit is omdat iedereen in dezelfde periode op vakantie gaat. Mocht jij geen kinderen hebben, reis dan buiten het hoogseizoen. Ga je een kasteeltje bezoeken, dan kan je dit in alle rust doen. Maar ook zullen steden minder druk zijn en restaurantjes minder vol. Alleen maar voordelen dus.

5 tips om duurzamer (en toch comfortabel) te leven

Blog

Dit is waarom we ineens allemaal dol zijn op kamerplanten

Blog

Verhuizen? Met deze tips doe je dat zonder stress

Blog

Wat kun je doen om zo veilig mogelijk de weg op te gaan?

Blog

Copyright © 2019 Bogue.nl. Alle Rechten voorbehouden.