Connect with us

Blog

Mooiste Musea van Rotterdam

Rotterdam staat niet in de eerste plaats bekend om haar vele musea. Eerder om de bekende straten zoals de Witte de Withstraat, de Coolsingel of de Koopgoot. Desnoods de Erasmusbrug of Rotterdamse haven. Maar wist je dat Rotterdam heel veel mooie musea herbergt? Rotterdam heeft juist heel veel verschillende musea, van oude tot moderne kunst en van schilderkunst tot architectuur.Benieuwd wat onze favorieten zijn? Lees dan gauw verder.

Museum Boijmans van Beuningen

Museum Boijmans van Beuningen is een heel bekende in dit rijtje, die ook landelijk één van de populairste musea is. Dit museum is geopend sinds 1935 en bevindt zich in een prachtig monumentaal pand. Volgens kenners behoren de tekeningen en prenten die hier te vinden zijn tot één van de beste collecties ter wereld. In dit museum vind je veel verschillende tentoonstellingen met veel verschillende onderwerpen, wat het museum geschikt maakt voor het hele gezin. Enige minpuntje: dit museum is tijdelijk gesloten omdat het gaat vernieuwen. Maar geen zorg, in 2021 openen de deuren weer.

Kunsthal Rotterdam

De Kunsthal in Rotterdam vind je op de Westzeedijk. Dit is niet alleen een bijzonder museum van binnen, maar ook van buiten. Het gebouw wordt namelijk ook gezien als icoon van de moderne architectuur! De Kunsthal is onder andere ontworpen door Rem Koolhaas (1988-1989), die je ook kunt kennen van dit bijzondere gebouw in Amsterdam: de “badkuip”, oftewel het stedelijk museum. Naast Koolhaas werkte ook projectarchitect Fuminora Hoshino (die toen werkte voor het Rotterdamse architectenbureau OMA) aan het museum.

Museum Rotterdam

In “het meest Rotterdamse museum ter wereld” draait het volledig om het ontstaan en de ontwikkeling van de stad Rotterdam, en haar inwoners. Dit museum is onlangs verhuisd naar ‘Het Timmerhuis’, een locatie middenin het centrum. Iets wat je dus echt niet moet missen als je een bezoek brengt aan Rotterdam! Dit museum wordt gezien als schatkamer die alle parels en geheimen van de stad herbergt.

De kijk-kubus

Misschien zegt de kijk-kubus je niet zo heel veel, maar de kubuswoningen hebben wereldwijd faam vergaard door hun bijzondere uiterlijk en architectuur. Bij het zien herken je ze vast wel. Het lijkt ons niet mega comfortabel om in te wonen, maar de woningen worden ook wel omschreven als museumwoning, omdat liefhebbers er een kijkje kunnen nemen. De kubussen zijn ontworpen door beroemde architect Piet Blom. Of er ook daadwerkelijk mensen in de kubussen leven? Jazeker. In dit filmpje van Funda volg je Tahné Kleijn, die in een kubuswoning woont en vertelt hoe het is om te leven in een kubuswoning. Hoe richt je je huis bijvoorbeeld in?

Het Nederlands Fotomuseum

Ben je een liefhebber van fotografie? Dan is dít waar je moet zijn! Het Nederlands Fotomuseum is nationaal gezien het hart van de fotografie en in deze bijzondere collectie vind je maar liefst 5,5 miljoen beelden. Wow! Daarnaast bevindt de locatie zich aan het water, vlakbij het Wilhelminaplein, waardoor je prachtig uitzicht hebt over het water en de stad. Hier hangen ook veel foto’s van één van Nederlands’ beroemdste fotografen: Ed van der Elsken.

 

5 tips om duurzamer (en toch comfortabel) te leven

Blog

Dit is waarom we ineens allemaal dol zijn op kamerplanten

Blog

Verhuizen? Met deze tips doe je dat zonder stress

Blog

Wat kun je doen om zo veilig mogelijk de weg op te gaan?

Blog

Copyright © 2019 Bogue.nl. Alle Rechten voorbehouden.