Connect with us

Blog

5 Leukste kroegjes in Rotterdam

Als je een stad gaat bezoeken, wil je vaak ook weten waar je naar de kroeg moet. Want: hoe sluit je een geslaagde dag nou beter af dan met een heerlijk biertje (uiteraard met twee vingers aan schuim) of een heerlijk koud wit wijntje? En natuurlijk kunnen alcoholvrije dranken net zo leuk en lekker zijn. Hoe genieten is bijvoorbeeld een warme chocolademelk op een koude dag? In ieder geval, als je in Rotterdam naar de kroeg wilt, dan zijn onderstaande vijf kroegen waar je écht heen moet. Deze scoorden namelijk een plekje in de Café Top 100, van Misset Horeca.

  1. Biercafé Walenburg – op plek 74

Biercafé Walenburg is een bescheiden cafeetje in het centrum van Rotterdam. De kroeg onderscheidt zich als typisch biercafé en bij het zien van de twee grote biertonnen aan de buitenkant kan je bijna niet anders verwachten. Hier serveren ze allerlei verschillende soorten speciaalbieren, maar ook wijndrinkers kunnen hier terecht.

Wat de jury zei over het café? “De groene ronde raamluifels met de naam ‘Biercafé Walenburg’, gecombineerd met bankjes, stoelen en tafeltjes aan de linkerkant van het pand én de rechterkant van het pand nodigen uit om bij dit kleine biercafé naar binnen te gaan.”

  1. Bokaal Rotterdam – op plek 73

Biercafé Walenburg wordt in de café top 100 eigenlijk vrijwel direct opgevolgd door Bokaal Rotterdam, een gezellig buurtcafé met een rauwe en industriële inrichting. Grote ramen, met veel hoge krukken en hoge statafels. Bijna altijd gevuld met gezellige Rotterdammers. Dat samen maakt Bokaal Rotterdam wat ons betreft perfect om met een goede vriend bij te kletsen, maar ook om een eerste date te hebben.

Wat de jury zei over Bokaal Rotterdam? “Voor en naast dit hedendaagse buurtcafé een aantrekkelijk terras dat met mooi weer snel bomvol is. Zo ook tijdens ons bezoek. Zeker 200 gasten zitten te genieten bij Bokaal.”

  1. Reijngoud – op nummer 65

Deze kroeg is eigenlijk een proeflokaal en heeft volgens Rotterdammers het zonnigste terras van de stad. Daarnaast bieden de grote ramen veel lichtinval. Volgens de jury van de Café Top 100 is dit het ‘Bruine Café 2.0’. Het personeel kan je alles uitleggen over verschillende bier- of wijnsoorten op de kaart. Wat wij het leukste aan proeflokaal Reijngoud vinden? Dat er soms live muziek te beluisteren is!

  1. NRC – Nieuw Rotterdams Café – op nummer 64

Proeflokaal Reijngoud wordt in de Café Top 100 opgevolgd door NRC, en daarmee doelen we niet op de krant. Dit Café, Nieuw Rotterdams Café getiteld, is namelijk het op één na populairste café van Rotterdam, en niet alleen omdat het interieur volhangt met de meest bijzondere kunstwerken. Ook omdat je hier doordeweeks best een meeting met een zakenrelatie kunt hebben door de rustige sfeer, en in het weekend de voetjes van de vloer kunt dansen, aangezien er dan een DJ plaatsneemt achter de bar.

  1. Bierboutique Wouters & Wulffraat – op nummer 33

Het meest gezellige/leuke/bijzondere café van Rotterdam volgens de Café Top 100 is de Bierboutique Wouters & Wulffraat, te vinden op de Witte de Withstraat. Dit biercafé is niet zomaar een kroeg waar mannen tijdens voetbal pullen bier wegdrinken, dit café heeft de warme sfeer waar ook vrouwen zich thuisvoelen.  ‘Een mooi, trendy, eigentijds café met een gastvrije uitstraling. Verder valt op dat het geheel zeer uitnodigend is, zowel interieur als exterieur.’, volgens de jury. Wij weten in ieder geval waar we naartoe moeten in Rotterdam!

 

 

5 tips om duurzamer (en toch comfortabel) te leven

Blog

Dit is waarom we ineens allemaal dol zijn op kamerplanten

Blog

Verhuizen? Met deze tips doe je dat zonder stress

Blog

Wat kun je doen om zo veilig mogelijk de weg op te gaan?

Blog

Copyright © 2019 Bogue.nl. Alle Rechten voorbehouden.