Connect with us

Blog

Dit zijn de populairste scooters van Rotterdam

Wat is er lekkerder dan met je brommer 45 km/h rijden door Rotterdam? Over de Erasmusbrug, richting het Centraal Station, snel een goede bak koffie bij de Markthal en over het Pijnackerplein. Rotterdam is prachtig als je de stad ontdekt met de scooter. Dan weten de rotterdammers al jaren. Dit zijn dan ook de populairste scooters van Rotterdam!

  1. Vespa

Al jaar en dag is de Vespa populair. Zeker in een hippe stad als Rotterdam. Dit Italiaanse model wordt geproduceerd door Piaggio. En wie denkt aan Rome ziet direct deze scooters voor zich. Maar wist je dat dit merk vroeger vliegtuigen maakten? Na de Tweede Wereldoorlog mocht dit niet meer, Italië had tenslotte wat samengewerkt met de Duitsers. Daarom besloten Piaggio over te gaan op scooters. Vespa betekent wesp en werd gemaakt voor vliegtuigonderdelen. Het neuswiel was er eentje die ook voor vliegtuigen werd gebruikt en de motor was een aangepaste startmotor. De meest populaire modellen van dit moment is de Primavera, de Sprint en de GTS. Je ziet ze genoeg in het straatbeeld van Rotterdam!

  1. Peugeot

Peugeot is een Frans merk en maakt naast auto’s ook scooters. Al sinds 1898 worden er sterke motors en scooters gebouwd. Er werden ook een paar klassiekers gemaakt, zoals de Peugeot Rapido, dat nu een vintage-model is. Maar ook de JetForce en de Speedfight. Dit zijn modellen die een stuk sportiever zijn. Wil je een wat klassiekere scooter van dit merk? Dan kun je ook kijken naar de Looxor of de Elyséo. Rotterdams gaan waarschijnlijk, door de voorliefde voor vintage, voor het eerste model: de Rapido!

  1. Elektrische scooter

Rotterdam is een stad dan samenleeft met het water. De Maas loopt tenslotte dwars door de stad. Het is dan ook een duurzame stad. Daardoor zie je ook steeds meer elektrische scooters rijden in Rotterdam. Electrische scooters zorgen namelijk voor veel minder luchtvervuiling door uitstoot. En door het havengebied zei men vroeger dan wel: onder de rook van Rotterdam, maar Rotterdammers willen liever niet meer vervuilde lucht in ademen. Populaire modellen zijn de AGM Eco, de BTC E-cruise of de Kymco E-vitality. Dat betekent zorgeloos cruisen door de stad!

5 tips om duurzamer (en toch comfortabel) te leven

Blog

Dit is waarom we ineens allemaal dol zijn op kamerplanten

Blog

Verhuizen? Met deze tips doe je dat zonder stress

Blog

Wat kun je doen om zo veilig mogelijk de weg op te gaan?

Blog

Copyright © 2019 Bogue.nl. Alle Rechten voorbehouden.