Connect with us

Blog

Luxe en natuurlijk genieten met thee

Nu 2022 net een tijdje is begonnen, zijn de meeste mensen gestart met hun goede voornemens. Omdat een veel gehoorde klacht van mensen is dat ze zo weinig rust nemen en veel stress ervaren, hadden veel mensen het plan om het in 2022 wat rustiger aan te doen en minder hooi op hun vork te nemen. Een goed plan, als je het ons vraagt. Soms kan het helemaal geen kwaad om voor jezelf wat meer rust in te plannen en even te onthaasten. Een manier om dat te doen is door meer (natuurlijke) thee te drinken. Hoe je dat implementeert in je dagelijks leven en waar je op moet letten bij natuurlijke thee, vertellen we je in dit artikel.

Luxe thee

Wist je dat theedrinken ook ontzettend luxe kan zijn? Misschien associeer je het drinken van thee vooral met goedkope zakjes uit de supermarkt en een grote pot thee die je op tafel et. Toch kan theedrinken een ontzettend luxueuze activiteit worden, zeker als je de aesthetics een beetje aanpast. Er bestaan tegenwoordig veel luxe variaties op de standaard thee zoals je die uit de supermarkt kent. Zo wordt het drinken van thee ineens een heuse luxe en stijlvolle aangelegenheid.

white and brown ceramic mug

Witte thee

Verse witte thee staat erom bekend extreem gezond te zijn. Maar hoe komt het eigenlijk dat witte thee deze gezondheidsvoordelen zou hebben en is het echt zo? Witte thee is familie van de groene- en zwarte thee, en al deze theesoorten komen voort uit hun gemeenschappelijke voorvader: de plant ‘Camelia Sinensis’. Deze thee wordt altijd geoogst in het voorjaar en de drie bovenste blaadjes van de plant worden geplukt als ze bijna helemaal volgroeid zijn. De blaadjes zijn dan nog een beetje donsachtig, waardoor ze wit of bijna zilver lijken – vandaag de naam. De blaadjes worden vervolgens gedroogd en uiteindelijk kun je de thee drinken.

Gezondheidsvoordelen

Wat witte thee nou zo ontzettend gezond maakt? Deze theesoort bevat veel polyphenolen. Dat zegt je misschien niet direct heel veel, maar dit is een antioxidant die ervoor zorgt dat cellen in ons lichaam zich blijven vernieuwen. In die zin zou je kunnen zeggen dat het verouderingsproces van ons lichaam zich pas later of langzamer in gang zet, omdat je cellen zich blijven vernieuwen. Daarnaast is deze thee goed voor je tanden en botten, omdat het veel fluoride bevat. Hoewel deze theesoort vrijwel geen cafeïne bevat, krijg je toch wel wat cafeïne binnen als je er de hele dag van drinkt. Het wordt daarom geadviseerd om niet meer dan 4 tot vijf kopjes witte thee per dag te drinken.

Detox

Wie het echt goed wil aanpakken, kan kiezen voor een detox thee kuur. Hierbij reinig en ontgift je het lichaam van binnenuit. Je kunt zo’n detox kuur volgen voor bijvoorbeeld dertig dagen, maar kunt uiteraard ook allerlei verschillende theeën los bestellen. Het voordeel van een detox kuur is dat je zo een gezonde levensstijl direct goed kunt beginnen. Nadat je een detox kuur voltooid hebt is de kans groot dat je je energieker voelt en je huid er mooier, stralender en gezonder uitziet.

5 tips om duurzamer (en toch comfortabel) te leven

Blog

Dit is waarom we ineens allemaal dol zijn op kamerplanten

Blog

Verhuizen? Met deze tips doe je dat zonder stress

Blog

Wat kun je doen om zo veilig mogelijk de weg op te gaan?

Blog

Copyright © 2019 Bogue.nl. Alle Rechten voorbehouden.