Connect with us

Blog

Hoe veilig is je auto in Rotterdam?

De helft van alle auto-inbraken in Nederland vindt in 15 gemeenten plaats. Van deze 15 gemeenten staat Rotterdam op de derde plaats met 4330 auto-inbraken in 2019. Hoewel het misschien een fijn idee is dat de kans dat jouw auto wordt opengebroken nog altijd groter is in Amsterdam en Utrecht, is het de moeite waard om je autoverzekering nog eens te bekijken. Het is van belang dat je weet wat er precies gedekt wordt. Is jouw auto eigenlijk verzekerd bij auto-inbraak? Heb jij net een nieuwe auto gekocht? Dan wil je waarschijnlijk je auto direct verzekeren.

 

Autoverzekering bij auto-inbraak

Als je alleen verzekerd bent voor wettelijke aansprakelijkheid (WA-verzekering), dan heb je geen dekking bij een auto-inbraak. Dekking bij een auto-inbraak heb je alleen als je een beperkt casco hebt, of een all risk-autoverzekering. In zo’n geval wordt de schade aan jouw voertuig, inclusief accessoires, gedekt. Hierbij kun je denken aan een ingeslagen ruit, krassen op de auto, een verbogen portier, bepaalde accessoires op, in of aan je auto en accessoires die je wellicht zelf hebt toegevoegd. Van belang is het ook om te weten dat voor losse spullen in je auto, de autoverzekering meestal geen dekking biedt. Jouw inboedelverzekering biedt hier uitkomst. Het is van belang om regelmatig te controleren of die nog voldoende aansluit bij jouw situatie.

 

Premie hoger in grote stad

Hoe veilig of onveilig je auto ook is in Rotterdam, de premie van jouw autoverzekering zal hoger uitvallen dan op het platteland. Dit komt door de risico-inschattingen. De kans op ongelukken en auto-inbraken is groter in de grote stad dan op het platteland. Dit geldt dus ook voor Rotterdam. Uit een onderzoek blijkt overigens dat er ook premiedifferentiatie binnen de straten van Rotterdam aanwezig is. Het grootste verschil is te vinden tussen verzekeraars Lancyr en Nationale-Nederlanden. De straat met het grootste prijsverschil is de Coorswijkseweg. Het verschil kan oplopen tot zo’n 464 euro op jaarbasis, afhankelijk van je verzekeraar en je huisnummer. Op de Rijweg in Rotterdam vindt het vaakst premiedifferentiatie plaats. 17 van de 22 verzekeraars hanteren op deze straat prijsverschillen. Het gaat om 10 euro tot 300 euro op jaarbasis. Het kan dus lonen om te onderzoeken welke verzekeraar voor jou het voordeligst is door naar je verzekering, straat en huisnummer te kijken.

Zodra je weet wat voor jou qua dekking belangrijk is, is het tijd om je te verdiepen in verschillende verzekeringen, het beste kun je een autoverzekering met een andere autoverzekering vergelijken.

 

 

5 tips om duurzamer (en toch comfortabel) te leven

Blog

Dit is waarom we ineens allemaal dol zijn op kamerplanten

Blog

Verhuizen? Met deze tips doe je dat zonder stress

Blog

Wat kun je doen om zo veilig mogelijk de weg op te gaan?

Blog

Copyright © 2019 Bogue.nl. Alle Rechten voorbehouden.