Connect with us

Blog

Leukste wijken om te wonen in Rotterdam

Hebben we het over 010, Rotjeknor, Roffa of Manhattan aan de Maas? Dan gaat jouw hart natuurlijk sneller kloppen. Rotterdam heeft bijna 650.000 inwoners. En is daardoor de op één na grootste stad van Nederland. Deze stad is natuurlijk bekend om de grootste haven van Europa. Maar ook op Feyenoord, de Erasmus-brug en de Maastoren. Wil jij binnenkort in deze stad gaan wonen? Dan vertellen wij jou er alles over.

Als toekomstig inwoner van Rotterdam hoeven we jou niet meer te vertellen over de highlights van de stad. Maar een leuk cafe of restaurant om de hoek. Of een leuk theater op loopafstand. Daar wordt natuurlijk iedereen blij van. Dit zijn de vijf leukste wijken van Rotterdam!

Oude Noorden

Deze wijk ligt in het noorden van Rotterdam. Het grenst aan het Noorderkanaal en aan een andere wijk, de Liskwartier.  Ook de Rotte ligt in de buurt. In deze week vind je heel veel verschillende culturen. Hierdoor vind je hier heel veel verschillende soorten winkels en eetgelegenheden. Het hart van deze wijk is het Pijnackerplein. Een mengelmoes van verschillende stijlen. Je vindt hier een oude wijkbibliotheek en de neogotische Hildegariskerk.

De oude herenhuizen en de klassieke muziekkoepel maken van deze wijk een gezellig volksbuurtje. Naast mooie designwinkels, voor je nieuwe inrichting, vind je hier ook veel gezellige lunchtentjes.

Kop van Zuid

Deze wijk in steeds meer in trek. Dat komt omdat het nog vrij jong is. Het was een voormalig haventerrein en dat geeft het een prachtig industriële uitstraling. Vanuit hier heb je goede verbindingen naar het centrum, waardoor Noord en Zuid Rotterdam goed met elkaar zijn verbonden. Wie weet kijk jij binnenkort vanuit je raam naar de Erasmusbrug.

Ook vind je hier een paar prachtige oude gebouwen, zoals Hotel New York. Dit gebouw was vroeger het directiegebouw van de Holland-Amerika Lijn. Je vindt in deze wijk dan ook veel architectuur. Woon je straks in deze wijk? Dan heb je het Fotomuseum en Filmhuis het LantarenVenster om de hoek.

Katendrecht

Dit schiereiland hoort bij Rotterdam-Zuid. Het is omringd door de Maashaven en de Rijnhaven. Het puilt uit van de restaurantjes, koffiebarretjes en de winkel. Ben jij gek op eten? Dan wil je in deze wijk wonen. Dan hoef je geen avond meer zelf te koken!

En een leuk weetje: vroeger stond deze wijk bekend om de vele uitgaansgelegenheden die zich vooral op zeelieden richtten. Daarom heet deze week ook wel De Kaap.

Delfshaven

Mensen die zeggen dat Rotterdam lelijk is, zijn nog nooit in Delfshaven geweest. Deze historische haven valt samen met het Coolhaveneiland. De oude Korenmolen, de pittoreske jachthaven, de vele historische grachtenpandjes die vol zitten met de leukste winkels, ateliers en eethuisjes. Ook leuk! Je vindt hier ook meerdere bierbrouwers, zoals Stadsbrouwerij De Pelgrim. Hier kun je de heerlijkste biertjes proeven. En koop jij hier binnenkort een nieuw huis? Dan kun je rollend naar huis!

Kralingen

Dit was de chique wijk van Rotterdam, maar nog steeds kun je hier mooi op stand wonen. Denk aan prachtige romantische en statige lanen. Daarnaast vind je hier veel recreatiegebied. Wat erg lekker is na een lange dag werken bijvoorbeeld! Hardlopen, wandelen en fietsen. Maar ook veel zeilsport heb je hier.

Rondom de Kralingse Plas vind je heerlijke restaurants. Heb jij al zin om vanaf hier weg te dromen bij de skyline van Rotterdam? Dat snappen wij wel!

5 tips om duurzamer (en toch comfortabel) te leven

Blog

Dit is waarom we ineens allemaal dol zijn op kamerplanten

Blog

Verhuizen? Met deze tips doe je dat zonder stress

Blog

Wat kun je doen om zo veilig mogelijk de weg op te gaan?

Blog

Copyright © 2019 Bogue.nl. Alle Rechten voorbehouden.