Connect with us

Blog

5 Beste Alarmsystemen van 2019

Wil jij een alarmsysteem of een alarminstallatie bij jou thuis installeren? Dat snappen wij wel. Een alarmsysteem vertelt jou tenslotte precies wanneer er iets aan de hand is. Bijvoorbeeld bij brand of bij diefstal. Maar dan wil je er wel 100% op kunnen vertrouwen. Hij moet betrouwbaar, professioneel én eenvoudig te bedienen zijn. Wij vertellen jou in deze blog de 5 beste alarmsystemen van 2019!

Wat moet je allemaal weten over alarmsystemen? Wil je er eentje die door middel van kabels werkt of ga je voor eentje die op batterijen werkt. En hoeveel alarmsystemen heb je nodig om jouw woning veilig te krijgen? Bij het aanschaffen van een alarminstallatie komt meer kijken dan je denkt.

Volledige dekking

Een bewegingsmelder en magneetcontacten op deuren en ramen zorgen ervoor dat jouw alarmsysteem top werkt. Zit de woonkamer en de keuken aan elkaar vast dan betekent het dat je diagonaal aan beide kanten een alarm plaatst. Zo weet je zeker dat het hele oppervlakte wordt beveiligd. Hetzelfde geldt boven.

Een alarmsysteem dat werkt op batterijen zorgt ervoor dat je beter kunt verbloemen dat er een alarmsysteem zit. Aan de andere kant, soms werkt het juist heel goed om aan te tonen dat je woning goed beveiligd is. Zodat jouw woning wellicht wordt overgeslagen. En dat scheelt je onderaan de streep een hoop gedoe!

Alarmsystemen met berichtgeving

De meeste alarmsystemen worden nu ook met een camera gemaakt. Zo kun je, door middel van bijvoorbeeld een applicatie, precies zien wie er voor je deur staat. Maar je hebt ook beelden wanneer iemand wordt berecht voor het inbreken in jouw wonen. Win-win dus!

Heb je huisdieren? Dan is het goed om een alarmsysteem te kiezen met bewegingsdetector. Deze negeert namelijk huisdieren. Zo krijg je dus geen vals alarm als je geliefde kat of hond voorbij loopt.

Dit zijn de populairste modellen van 2019 volgens Coolblue:

  1. Gigaset All You Need Alarm Box
  2. Somfy Protect Home Alarm
  3. Somfy Protect Home Alarm + Outdoor Camera
  4. KlikAanKlikUit ALSET-2000
  5. eTiger S4-C-EU

Let bij het aanschaffen van een alarmsysteem op de volgende punten:

  • Hoe word je op de hoogte gebracht? Gaat dat direct door naar bijvoorbeeld de politie of krijg je een sms of een e-mail?
  • Werkt het systeem via internet of bijvoorbeeld via een simkaart?
  • Is er een bewegingsmelder?
  • Is het inclusief of exclusief een IP-camera?

Wil je zelf jouw alarmsysteem installeren?

Dan kun je vaak hier video’s over vinden op bijvoorbeeld Youtube. Maar je kunt er ook voor kiezen voor een alarminstallateur. Deze kan vaak perfect inschatten wat je precies nodig hebt. Of je nu een kleine woning hebt of een grote. Zo kun je kiezen voor verschillende detectiemethoden, maar ook verschillende apparaten om dieven af te schrikken. Zoals een binnen of buitensirene.

De kosten voor een alarmsysteem verschillen. Je kunt kiezen voor een apparaat die je online besteld. Dan ligt de prijs tussen de 150 en de 200 euro. Kies je voor een systeem dat aangesloten is bij een installateur. Dan kan de prijs variëren tussen de 1000 en de 2500 euro. Het voordeel is dan wel dat er een alarmsysteem wordt geïnstalleerd die ook direct reageert. Bijvoorbeeld door het oproepen van politie of beveiligers.

5 tips om duurzamer (en toch comfortabel) te leven

Blog

Dit is waarom we ineens allemaal dol zijn op kamerplanten

Blog

Verhuizen? Met deze tips doe je dat zonder stress

Blog

Wat kun je doen om zo veilig mogelijk de weg op te gaan?

Blog

Copyright © 2019 Bogue.nl. Alle Rechten voorbehouden.