Connect with us

Blog

Kerst vieren in Rotterdam: wat zijn de mogelijkheden buiten?

Wil jij dit jaar kerst vieren in de stad en zit je aan Rotterdam te denken? Er zijn vele mogelijkheden om te genieten van het kerstfeest in de stad. Laat je omringen door alle kerstbomen voor buiten, zoals mooie vlaggenmast kerstbomen (ook wel Fairybell kerstbomen genoemd), fijne activiteiten, gezelligheid van de mensen en de goede sfeer. Maar waar vier je nou precies het beste kerst in Rotterdam? Wat zijn de leukste activiteiten om te ondernemen? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Schaatsen

Rond de kersttijd is het erg leuk om te gaan schaatsen met vrienden of familie. Je hoeft alleen maar je muts over je oren te trekken, de ijzers onder te binden en heerlijk over het ijs te glijden. Het is nog gezond ook! Waar kun je het beste in Rotterdam rondjes om de kerstboom of vlaggenmast met verlichting schaatsen?

Er zijn genoeg ijsbanen geopend in Rotterdam. Vooral de buitenbanen zijn vaak aangekleed in de kerstsfeer, zo kun je er vaak een Fairybell kerstboom aantreffen. Dit is een kerstboom in de vorm van een vlaggenmast met allemaal led kerstboomlampjes erin. Maak je niet te druk over dat je zelf geen schaatsen hebt, vaak kun je ze huren voor een prikkie.

Heerlijk glijden over het ijs en daarna een glühwijntje of een warme chocomel met slagroom drinken doe je bijvoorbeeld op de schaatsbaan Rotterdam, bij het IJsvrij Parkfestival of op de ijsbaan bij het Plaswijckpark.

Winterfair

De bekendste kerstmarkten zijn natuurlijk in Duitsland te vinden. Jaarlijks vertrekken vele mensen bijvoorbeeld richting Keulen, om daar te genieten van de kerstsfeer, vlaggenmast kerstbomen die midden op de pleinen staan te fonkelen en marktkraampjes met allerlei lekkers. Maar het goede nieuws is dat je ook in Rotterdam je hart op kunt halen bij een kerstmarkt. De moeite waard is de kerstfair of winterfair in Ahoy Rotterdam. Ook daar heerst de gezelligheid, zie je vele led kerstbomen en mooie verlichting. Het is een jaarlijks evenement voor jong en oud, waar je workshops kunt volgen en kerstinkopen kunt doen. Voor de allerjongsten is er een draaimolen.

Scandinavisch tintje

Ook leuk is dat er in Rotterdam rond de kerst vele kerstmarkten met een Scandinavisch tintje te vinden zijn! In de Zeemanskerk kun je bijvoorbeeld naar de Finse kerstmarkt gaan, waar je vele Finse lekkernijen kunt proberen en je kunt onderdompelen in Finse sferen of Finse producten en sauna-accessoires kunt kopen. Wellicht is de omgeving ook mooi versierd met kerstlichtjes en kerstbomen. Een kerstmarkt in een kerk geeft ook een heel bijzonder gevoel! Daarnaast kun je rond de kerstdagen in Rotterdam ook vaak een Zweedse en Noorse kerstmarkt bezoeken.

Museum of de dierentuin?

Het kan ook erg leuk zijn om een museum te bezoeken met kerst. Daarna kun je lekker aan het kerstdiner aanschuiven bij jouw led kerstboom en bespreken wat voor moois je hebt gezien. Musea zijn geopend op kerstavond en op tweede kerstdag. Ga bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan de Kunsthal Rotterdam, het Maritiem Museum of het Nederlands fotomuseum. Heb je geen zin om naar het museum te gaan? Diergaarde Blijdorp, de dierentuin van Rotterdam, is 365 dagen per jaar geopend voor het publiek. Breng de dieren een kerstgroet en maak er een mooie dag van met je naasten.

Kerstcircus

De moeite waard om met kerst een bezoekje te brengen, is het kerstcircus in de havenstad. Het kerstcircus bestaat al 40 jaar en het programma is elk jaar weer een heuse verrassing. Ieder jaar bestaat het programma uit vele internationale circusacts, met acrobaten, clowns en een orkest. Het kerstcircus treedt twee keer per dag op. Het is verstandig om er snel bij te zijn voor kaartjes, want het kerstcircus is populair en snel uitverkocht. Met de hele familie naar het circus in de koude decembermaand en rond de feestdagen is dan ook iets dat veel mensen aanspreekt.

Uit eten

Natuurlijk maakt eten een belangrijk deel uit van kerstmis. Maar waar kun je een beetje leuk uit eten met kerst in Rotterdam als je geen zin hebt om zelf urenlang in de keuken te staan? Er zijn genoeg restaurants die een leuk kerstmenu aanbieden met kerstmis. Het is wel belangrijk dat je snel en ruim van tevoren reserveert, want uit eten met kerst in Rotterdam is populair. Een aanrader zou de SS Rotterdam kunnen zijn, waar je in twee authentieke zalen kunt genieten van een vier- of vijfgangenmenu. Dineren op een schip met kerst, dat is natuurlijk erg bijzonder.

Wellicht is shared dining ook iets om eens tijdens de kerstdagen te proberen! Samen genieten van allerlei gerechtjes die op tafel staan, kan bijvoorbeeld bij Aloha. Er is veel variatie mogelijk, of je nou vlees, vis of vegetarisch wilt proberen.

Lekker lunchen dicht bij de stad, maar toch in de natuur doe je in het Lake House. Je kunt de lunch van vier- of zes gangen kiezen en dit menu ook als dineroptie gebruiken.

Wat je ook kiest om te gaan doen met kerst in Rotterdam, er zijn heel veel mogelijkheden! Maak er een onvergetelijk kerstfeest van, of je het nou vooral binnen of buiten viert. Heb je nog niet genoeg van Rotterdam gekregen? Reis dan rond de jaarwisseling opnieuw af naar Rotterdam en breng een bezoekje aan de beroemde brug, de Euromast. Daar is het rond middernacht genieten geblazen van een prachtige vuurwerkshow. Een glaasje champagne erbij en samen met je geliefden het nieuwe jaar in knallen. Wij wensen je super veel plezier!

5 tips om duurzamer (en toch comfortabel) te leven

Blog

Dit is waarom we ineens allemaal dol zijn op kamerplanten

Blog

Verhuizen? Met deze tips doe je dat zonder stress

Blog

Wat kun je doen om zo veilig mogelijk de weg op te gaan?

Blog

Copyright © 2019 Bogue.nl. Alle Rechten voorbehouden.