Connect with us

Blog

5 handige scooter accessoires voor rijden in de stad

Leuke of handige accessoires om je scooter mee te pimpen? Er zijn er genoeg! Maar deze vijf accessoires kan je niet meer missen op je trouwe scooter.

Toerenbegrenzers

Niet meteen de mooiste om mee te beginnen, maar misschien wel de handigste. Deze eurobegrenzers zorgen ervoor dat jouw scooter nooit te veel toeren maakt. Overbodige luxe, denk je misschien, maar deze dingetjes zijn handig als je zuinig met je voertuig omgaat. Hij stelt een maximaal aantal toeren in en zorgt ervoor dat je scooter daar niet boven gaat zitten. Zo maakt hij niet te veel toeren en wordt de scooter niet overbelast. Zo kan hij efficiënt rijden en kan jij optimaal gebruik maken van je brandstof.

Windscherm

De grootste irritatie voor scooterrijders in het algemeen? Vliegjes happen in de zomer. Dit probleem kan je echter heel simpel verhelpen met een windscherm voorop. Geen last meer van vliegjes in je mond en ook komen die regendruppels nu minder hard aan in de herfst. Daarnaast geeft een windscherm ook net iets extra aan je scooter. Met een windscherm voorop is hij echt ‘af’.

Helm

Veel scooterrijders gaan nog op pad zonder helm, maar het is altijd goed om aan veiligheid te denken als je op de scooter stapt. Wanneer je Scooter harder rijdt dan 45 kilometer per uur, is een helm verplicht. Je ziet er natuurlijk liever wel goed uit op je scooter, dus waarom geen Jethelm kopen? Deze jethelmen geven het ultieme gevoel van vrijheid door het lichte gewicht en het vrije zicht. Je kan kiezen tussen een zonder of met vizier.

Rekje

Heb je vaak mensen achterop de scooter of reis je veel met grote tassen, dan is een rekje achterop misschien wat voor jou. Je passagiers kunnen zich makkelijk vasthouden en een ritje met een koffer of grote tas is nooit meer een probleem. Het rekje kan je goedkoop aanschaffen en gemakkelijk achterop monteren.

Valbeugel

De naam doet de valbeugel geen eer aan, maar toch is dit accessoire mooier dan je denkt. Hij is niet alleen functioneel, hij beschermt de achterkant van de scooter tijdens een valpartij, maar het ziet er ook nog eens heel goed uit. Vaak is deze valbeugel van chroom gemaakt, wat een toffe look geeft aan het geheel van de scooter. Want waarom wel jezelf beschermen, maar je geliefde scooter niet?

5 tips om duurzamer (en toch comfortabel) te leven

Blog

Dit is waarom we ineens allemaal dol zijn op kamerplanten

Blog

Verhuizen? Met deze tips doe je dat zonder stress

Blog

Wat kun je doen om zo veilig mogelijk de weg op te gaan?

Blog

Copyright © 2019 Bogue.nl. Alle Rechten voorbehouden.