Nederland in Beeld

Beste elektrische grasmaaier van 2020 vergeleken

grasmaaiers getest

Ben je op zoek naar een goede elektrische grasmaaier? In deze koopgids lees je alles wat je moet weten over het elektrisch maaien van het gazon. Natuurlijk voorzien we je ook van een lijst met de beste 5 elektrische grasmaaiers van 2020. Zo maak je altijd een weloverwogen keuze als je een nieuwe aankoop wilt doen. Elektrische grasmaaiers zijn geschikt voor het maaien van een klein tot middelmatig grasveld of gazon. Je hebt geen brandstof nodig en kunt de grasmaaier gebruiken in combinatie met een stopcontact. Elektrisch maaien is daarnaast milieuvriendelijker dan het gebruik van een grasmaaier op benzine. Bovendien zijn ze stiller. Denk je na over de aanschaf van een elektrische maaier? Of check welke normale grasmaaier de beste is. Raadpleeg dan eerst deze koopgids voor aanvullende informatie.

Wat is een elektrische grasmaaier?

Een elektrische maaier voor het gazon gebruik je in combinatie met netstroom. Dat wil zeggen dat je de stekker van de maaier alleen maar in het stopcontact hoeft te doen om deze in werking te stellen. Een elektrische maaier is vooral geschikt voor kleinere stukjes gras of gazon. Deze maaiers zijn makkelijk in gebruik en kennen bovendien tal van functies. Hierbij kun je denken aan het maaien van het gras, het verzamelen van gras in de opvangbak of het versnipperen van gemaaid gras over het gazon. Natuurlijk kun je met een elektrische grasmaaier ook maaien op verschillende hoogtes. Veel maaiers kun je handmatig instellen. Wil je een elektrische grasmaaier aanschaffen maar heb je beperkte opslagruimte? Er bestaan ook inklapbare maaiers die werken op elektriciteit.

5 beste elektrische grasmaaiers van 2020

 

  1. Bosch Advanced Rotak 650

 

Deze elektrische grasmaaier van Bosch heeft een vermogen van 1700 watt. Daarmee is de maaier geschikt voor kleinere grasveldjes, maar ook voor middelgrote gazons. De Bosch Advanced maait met een breedte van ruim 40 centimeter en is bijzonder stil in gebruik. De maaier produceert 89 decibel aan geluid, mede dankzij de ingebouwde Pro-Silence techniek. Deze elektrische grasmaaier heeft 7 hoogtestanden die variëren van 20 tot en met 80 millimeter. Ook de kanten van het gazon worden door deze maaier meegenomen. Bijzonder aan deze maaier van Bosch is het ingebouwde systeem dat naast gras ook bladeren verzameld. Het ergonomische ontwerp zorgt voor een prettig gebruik. De Bosch Advanced Rotak 650 weegt slechts 16 kilo en wordt geleverd met een 50 liter opvangbak.

 

  1. WOLF Garten A 340 E

 

Deze WOLF elektrische grasmaaier maait gazonnen tot en met een oppervlakte van 400 m2 snel een makkelijk. Deze maaier heeft een 1400 watt motor, is stil in gebruik en milieuvriendelijk door de gereduceerde uitstoot. Deze elektrische gazonmaaier heeft verschillende handige functies. Zo kan de maaier het gemaaide gras opvangen in de 30 liter opvangbak, maar ook mulchen is geen probleem. Jouw gazon wordt dan direct voorzien van een natuurlijke bemesting. De WOLF Garten A 340 E kun je zelf instellen qua maaihoogte. Deze ligt tussen de 25 en 75 millimeter. Handig is ook de ingebouwde indicator die je laat weten wanneer je de opvangbak moet legen. Deze elektrische maaier heeft een gewicht van 14 kilo en maait zowel nat als droog gras. De maaibreedte van deze maaier is 34 centimeter.

 

  1. Bosch ARM 34

 

Heb je een klein gazon tot 250 m2 en ben je op zoek naar een krachtige elektrische grasmaaier met een motorvermogen van 1300 watt? Dan ben je op zoek naar de Bosch ARM 34. Deze maaier is volledig instelbaar waardoor je altijd op de juiste hoogte kunt maaien. De handgreep is tevens ergonomisch gevormd én inklapbaar. De grasmaaier kun je gebruiken in combinatie met een verlengsnoer. De opvangbak van deze Bosch elektrische grasmaaier heeft een capaciteit van 40 liter terwijl hij maait met een breedte van 34 centimeter. Met deze grasmaaier kun je het gras maaien in maar liefst 5 verschillende hoogtes tussen de 20 en 70 millimeter. Met een gewicht van 11 kilo is deze maaier ook nog eens heel licht van gewicht.

 

  1. Gardena PowerMax 37

 

Deze krachtige maaier op elektriciteit heeft een motor van maar liefst 1600 watt. Dat is voldoende voor middelgrote gazons met een oppervlakte tot 500 m2. Deze maaier heeft een maaibreedte van 37 centimeter en neemt ook de kantjes van het grasveld mee. Dit apparaat maait het gras niet alleen met uiterste precisie, maar kan ook versnipperen en mulchen. Je kunt de maaier dus ook zonder opvangbak van 45 liter gebruiken. Deze elektrische grasmaaier van Gardena kun je via de ergonomisch gevormde en inklapbare hendel helemaal aanpassen op jouw lichaamslengte. Dat maakt het maaien van het gazon nog comfortabeler. De Gardena PowerMax 37 heeft 5 hoogtestanden die variëren van 20 tot en met 60 millimeter. Met een gewicht van 11,8 kilo is de grasmaaier verrassend licht van gewicht.

 

  1. Powerplus POWEG 63703

 

Een goede elektrische grasmaaier met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding? Dan is de Powerplus maaier precies waar je naar op zoek bent. Met deze grasmaaier maai je moeiteloos een klein gazon met een oppervlakte tot 50 m2. De motor heeft een vermogen van 1000 watt. De maaier is helemaal in hoogte te verstellen zodat je kunt maaien zonder rugklachten. De Powerplus elektrische grasmaaier wordt geleverd met een opvangbak van 30 liter. De maaibreedte is relatief fors met 32 centimeter. Jouw gras is dus zo gemaaid. Je kunt kiezen uit 3 verschillende standen, variërend van 25 tot en met 65 millimeter. Door de hendel in te drukken klap je de grasmaaier eenvoudig in. Met slechts 7,8 kilo is deze elektrische maaier een echt lichtgewicht.

 

Koopgids: waar moet je op letten voordat je een leeskussen koopt?

 

Motorvermogen

 

Het motorvermogen van een elektrische grasmaaier is belangrijk. Als je snel en comfortabel wilt kunnen maaien, is het dus goed om hierop te letten voordat je een aankoop doet. Het motorvermogen van een elektrische maaier varieert. Des te hoger de wattage, des te krachtiger de motor van het apparaat. Dat is vooral handig als je een groter gazon hebt met een oppervlakte van rond de 500 m2. Heb je een kleiner grasveld? Dan kun je ook voor een elektrische maaier met een lager vermogen kiezen. De wattage ligt bij de meeste elektrische grasmaaiers tussen de 1000 en 1600 watt.

 

Maaien, verzamelen of versnipperen

 

Grasmaaier met een stekker kunnen, net als benzine exemplaren, over verschillende functies beschikken. Hierbij kun je denken aan het maaien en het opvangen van het gras, het verzamelen van bladeren of het versnipperen van het gemaaide gras zonder het gebruik van de opvangbak. De kleine stukjes gras worden dan over het grasveld geblazen waardoor je deze direct van een goede bemesting voorziet.

 

Inklapbaar of verstelbaar

 

Als je het gazon vooral comfortabel wilt kunnen maaien, dan kies je het beste voor een elektrische grasmaaier die je kunt aanpassen aan de lichaamslengte. Vaak kun je de hoogte instellen via de duwhendel van de maaier. Daarmee klap je sommige maaiers ook makkelijk in zodat ze minder ruimte innemen in de schuur of garage.