Nederland in Beeld

Een mini gallery in huis creëren 

four paintings on wall
Photo by Tim Gouw on Pexels.com

Een mini gallery in huis creëren is een leuke manier om je gang op te fleuren en tegelijkertijd je favoriete kunstwerken te tonen. Hier zijn enkele tips om dit te doen.

Kies een thema
Voordat je begint met het ophangen van kunstwerken, is het belangrijk om een thema te kiezen. Dit kan bijvoorbeeld een specifieke kunstenaar zijn, een bepaalde stijl of zelfs een kleurschema. 

Plan de indeling
Bepaal hoeveel ruimte je beschikbaar hebt en hoe je de kunstwerken wilt ophangen. Dit kan bijvoorbeeld in een rij boven elkaar of in een groep op een bepaalde plek zijn. Teken het eerst uit op papier voordat je echt aan de slag gaat met ophangen. 

Gebruik verschillende formaten
Door verschillende formaten te gebruiken, zoals grote en kleine schilderijen of fotografie, creëer je een interessante en afwisselende compositie. Hang alles goed en stevig op met Artiteq schilderij-ophangsystemen zodat je zeker weet dat alles goed blijft hangen.

Verlichting
Goede verlichting is essentieel voor het tonen van kunstwerken. Zorg voor voldoende verlichting, zowel natuurlijke als kunstmatige verlichting, om de kunstwerken goed te kunnen bekijken. Spots kunnen een goed idee zijn als je bepaalde schilderijen nog even iets extra wilt uitlichten.

Persoonlijke touch
Maak je mini gallery persoonlijk door kunstwerken toe te voegen die een speciaal betekenis voor jou hebben. Dit kan een kunstwerk zijn dat je zelf gemaakt hebt of een cadeau van een geliefde. Natuurlijk misstaan de prachtige kunstwerken van de (klein)kinderen ook niet.

Het is een leuke manier om je huis op te fleuren en tegelijkertijd je liefde voor kunst te tonen. Nog een tip, zorg dat je kunstwerk niet in direct zonlicht hangt, dit kan het kunstwerk beschadigen of verkleuren. Ook niet te dicht bij een verwarming of airco hangen, omdat dit ook kan leiden tot beschadiging van het kunstwerk.