Nederland in Beeld

5 redenen waarom jij vandaag nog een relaxfauteuil wilt hebben 

Wist je dat wij in Nederland meer zitten dan ooit. Door verkeerd te zitten, kun je heel veel klachten krijgen. En dan hebben we het niet alleen over verkeerd achter je computer zitten. Maar bijvoorbeeld ook wanneer je alleen maar hangt op de bank. De oplossing: een relaxfauteuil. In deze blog geven we jou 5 tips om vandaag nog een relaxfauteuil aan te schaffen. Lees je mee? 

Goed, ontspannen en comfortabel zitten, zorgt er niet alleen voor dat je veel beter zit. Het zorgt er ook voor dat je geen last krijgt van vervelende pijntjes of een overbelaste nek en rug. Een relaxfauteuil heeft onbewust nog een wat suf karakter. Want we kennen allemaal wel die sta op stoel die bij je opa en oma in de woonkamer staat. Maar, laten we toch wel stellen: ook dit zit goddelijk! 

Gelukkig is een relaxfauteuil tegenwoordig ook in moderne design te krijgen en uiteraard van de beste materialen. 

Reden nummer 1: Kies voor comfortabele stoel op maat 

We zijn allemaal verschillend en toch zitten we allemaal op dezelfde stoelen en banken. De meubels die je bij de grotere ketens kunt kopen, zijn allemaal gebaseerd op een gemiddelde. Maar wat als jij niet gemiddeld bent? En je dus bijvoorbeeld niet lekker op de bank kunt zitten, omdat je voeten niet bij de grond komen. Of dat je juist te lang bent, waardoor je nek niet lekker kan rusten. Als je kiest voor een comfortabele relaxstoel, kun je direct kiezen voor een stoel op maat. 

Reden nummer 2: Geen last meer van klachten

We krijgen dus veel klachten door verkeerd te zitten. Behalve als je een stoel kiest die past bij jouw lengte en gewicht. Hierdoor kun je veel beter ondersteund worden, waardoor je ook veel lekkerder kunt zitten. Met als resultaat dat je dus geen vervelende klachten krijgt. Zoals last van je heupen, rug of nek. Door te kiezen voor een relaxfauteuil zorg je ervoor dat je geen klachten meer ervaart.

Reden nummer 3: Perfecte manier om te ontspannen 

Zo’n relaxfauteuil is dan ook de perfecte manier om te ontspannen. We hebben het zeker niet over languit liggen op de bank waarbij je nek in een verkeerde positie ligt. Nee, we hebben het over ondersteund zijn door bijvoorbeeld een voetenbank die aansluit op jouw benen of die misschien wel van onder jouw stoel tevoorschijn komt. Hierdoor kun je jezelf heerlijk ondersteunt. De neksteun zit precies afgesteld op jouw nek. En je armen kunnen rusten op de stoel. Wedden dat je lekker ontspant wanneer jouw lichaam wordt gedragen?

Knoei jij door iets te veel ontspannen rode wijn op je stoel? Hier lees je hoe je die vlekken kunt verwijderen!

Reden nummer 4: Kies voor een stoel die past bij jouw inrichting  

We zeiden het net al eventjes, maar je kan een relaxstoel in heel veel verschillende vormen en maten krijgen. Waardoor er altijd eentje is die past bij jouw interieur. En dat is, naast dat een stoel lekker moet zitten, natuurlijk ook heel erg belangrijk! 

Reden nummer 5: Duurzame keuze voor je portemonnee

Wist je dat een relaxfauteuil tegenwoordig zo goed worden gemaakt, dat ze niet alleen betaalbaar zijn. Maar ook nog eens heel lang mee kunnen. Dat is wel zo fijn! Want dat is niet alleen een duurzame keuze voor je portemonnee. Maar ook voor het milieu!