Connect with us

Blog

Dit is de standaarduitrusting voor de klusser

Staat niet van de één op en zegt: ik word een klusser! Althans, misschien heb je een klushuis gekocht en zit er niets anders op. Maar vaak word je van lief en leed steeds meer een klusser. Alles valt of staat met de juiste spullen in huis te hebben. In deze blog vertellen we jou meer over de standaarduitrusting voor de klusser. Lees je mee?

Als je in de wereld van de doe-het-zelf binnenstapt dan zal je zien dat je nooit genoeg spullen in huis hebt. Van een decoupeerzaag tot aan de cirkelzagen. En weer terug langs de boormachines. Er is ontzettend veel te koop.

Maar goed nieuws, veel van deze apparaten vallen niet direct onder de standaarduitrusting. Denk bijvoorbeeld aan bladblazers. Handig als je een grote tuin hebt, maar je hebt er niet direct eentje nodig om te voldoen aan de uitrusting van een standaard klusser. Dat scheelt weer! Maar wat heb je wel nodig?

1. Goede set schroevendraaiers

Laten we beginnen bij de basis. De basis is namelijk toch wel echt een goede set schroevendraaiers. En het fijne is, is dat je hier niet direct veel geld voor hoeft neer te leggen. Maar wel vaak een set kunt aanschaffen waar je jarenlang plezier van kunt beleven. Of je nu je zadel lager moet zetten van je fiets of een kastje in elkaar moet zetten. 100% dat jij je schroevendraaierset een keer erbij moet pakken.

2. Boormachine

Voor het echte werk heb je een boormachine nodig. Met een boormachine kun je niet alleen gaten boren in bijvoorbeeld muren, maar je kan er ook schroeven mee in of uit draaien. Gaat vaak net even wat sneller dan met een schroevendraaier. En als de muur erg hard is, kom je er vaak zonder niet eens doorheen.

3. Moersleutels

En dan de moersleutels. Deze zijn net iets anders dan schroevendraaiers want hiermee kun je bouten en moeren loskrijgen. Deze zit bijvoorbeeld in de pen van je fietszadel. En we hebben allemaal weleens ons zadel een stukje kleiner moeten zetten. Goed om te hebben dus!

4. Hamer

Uiteraard kun je ook niet zonder een hamer in je standaardset voor de klusser. Een hamer gebruik je als je iets los probeert te krijgen. Als je een spijker in ergens in wilt slaan. Een hamer hoort 100% in jouw gereedschapskoffer. En let bij het aanschaffen ook even goed op, want er zijn verschillende soorten hamers te koop. Je hebt het meest aan een bankhamer of een klauwhamer.

5. Multitool

Als je dan nog een apparaat wilt aanschaffen dan zouden wij je aanraden om voor een multitool te gaan. De naam zegt het natuurlijk al, maar het is een heel veelzijdig apparaat. Je kan met het apparaat schuren, slijpen en zagen. En juist daardoor is het goed om deze in huis te halen als jij van plan bent om te gaan klussen. Veel multitools hebben verschillende omzetstukken waardoor je altijd uit de voeten kan voor jouw klus.

En zoek je nog een nieuw klasproject? Neem dan ook hier even een kijkje! 

5 tips om duurzamer (en toch comfortabel) te leven

Blog

Dit is waarom we ineens allemaal dol zijn op kamerplanten

Blog

Verhuizen? Met deze tips doe je dat zonder stress

Blog

Wat kun je doen om zo veilig mogelijk de weg op te gaan?

Blog

Copyright © 2019 Bogue.nl. Alle Rechten voorbehouden.