Nederland in Beeld

Bezoek de landen op basis van je favoriete gerecht 

Hou je erg van pasta of van Sushi? Waarom zou je het dan niet gaan eten in het land waar het vandaan komt. Reis culinair naar het land van jouw favoriete gerecht. Hier 7 bekende gerechten.

Reizen over de hele wereld. Wij Nederlanders zijn er ontzettend goed in, overal op de wereld kom je ons wel tegen. Hierdoor hebben wij in ons kleine kikkerlandje ook een enorme keuze uit verschillende gerechten. Van Indiaas tot Spaans en van Mexicaans tot Italiaans. Je kan het in onze supermarkten allemaal kopen en makkelijk klaarmaken in huis. Maar het zal nooit zo smaken als in het land zelf. Daarom hebben wij 7 gerechten op een rij gezet die je zeker moet eten in het land zelf. 

Pasta uit Italië

Ja, we kunnen er toch niet onderuit. Een gemiddeld gezin in Nederland eet minimaal één keer in de week past. Dit komt omdat er enorm veel verschillende keuzes zijn uit pasta’s. Spaghetti, Tagliatelle, Gnocchi of Lasagne. Ga op vakantie naar Italie met FTI Reizen en ontdek de echte Italiaanse keuken. 

Sushi uit Japan 

Heb jij weleens thuis Sushi gemaakt? Dan weet je waarschijnlijk ook hoe ongelofelijk moeilijk het kan zijn. Maar in Japan hebben ze het uitgevonden en in Nederland gaan jaarlijks miljoenen mensen naar de Japanse restaurants. Wij zouden zeggen, reis af naar het gerecht waar jij zo gelukkig van wordt en proef het waar het bedacht en gemaakt is. 

Paella uit Spanje 

Valenciaans, dat is het oorspronkelijk. Maar inmiddels is paella in het hele land verkrijgbaar. Een goede Paella klaarmaken is behoorlijk moeilijk. Vaak omdat het op open vuur wordt bereid en daarbij ook nog eens met verse schaaldieren en vis in een Paella pan. Daarom vinden wij dat je het moet proberen in Spanje zelf. 

Curry’s uit India 

Voor de één is het een delicatesse om de pittige gerechten uit India te eten en de ander kan het beter niet doen. Maar wij vinden toch dat een heerlijke curry bijna niet te evenaren is, behalve door een Indiër zelf. Zo zijn de restaurants in Nederland vaak te chique. Een echt Indiaas gerecht haal je namelijk gewoon langs de kant van de weg. Streetfood in India zelf. 

Tzatziki uit Griekenland 

Oorspronkelijk komt Tzatziki uit Turkije, maar de Grieken hebben het helemaal eigen gemaakt. Komkommer, olijfolie, knoflook en yoghurt. Meer heb je niet nodig voor de heerlijke saus. Vaak wordt het gegeten met brood, geitenkaas en Gyros. Zeker een aanrader om eens te proberen in Griekenland zelf. 

Tajine uit Marokko 

De oosterse keuken wordt vaak onderschat. Maar in Marokko kan jij je helemaal uitleven met de typische Tajine. Iedereen maakt de gerechten weer anders en ze zijn nooit hetzelfde. Couscous erbij en dat wordt heerlijk smullen! 

Curryworst in Duitsland 

Je hoeft echt niet ver weg voor iets lekkers. Zo hebben onze Oosterburen de curryworst als specialiteit. Het is misschien niet de meest gezonde optie, maar oh, zo lekker. Een curryworst wordt met een sausje van warme curry geserveerd en gaat vaak in combinatie met patat. Bijna niet na te maken in je eigen keuken, dus een paar uurtjes rijden is zeker geen gek idee.