Connect with us

Blog

Welk glas wijn past bij jouw smaak?

Ben jij een echte fijnproever, of wil jij jouw smaak en reukvermogen trainen? Goed eten, maar vooral goede wijnen die hierbij passen kunnen het verschil maken. Zo kan bij een goed gerecht een nog betere fles wijn niet ontbreken. Maar wat past er nu bij jouw smaak? Dit is afhankelijk van welk eten je houdt. Wanneer jij een visliefhebber bent kies je eerder voor een lichtere witte wijn. Maar wanneer jij bij een lekker bord past een wijn zou moeten kiezen zal het een volle rode wijn worden.

Verschillende gerechten met bijpassende wijnen

Hieronder vind je verschillende gerechten en wij hebben hier de beste wijnen bij uitgekozen. Zo kan je het gerecht kiezen en weet je gelijk welke wijn er bij past.

Beste wijn voor Pastarecepten

Hou jij van een heerlijke pasta? Dan kom je toch al gauw uit bij een rode wijn. Zo kan je kiezen tussen twee verschillende wijnen afhankelijk van de pasta. Wanneer je kiest voor een romige pasta met bijvoorbeeld paddenstoelen, dan adviseren wij een Pinot Noir, deze is wat soepeler. Maar zodra jij echt voor een traditionele rode pasta gaat hoort hier een op hout gerijpte rode wijn bij die vol van smaak is.

Beste wijn bij een vegetarisch recept

Wanneer jij geen vlees eet, dan zal je toch minder snel voor een hele zware wijn kiezen. Dit is omdat het passend moet zijn bij het gerecht. Eet jij dus een recept met lichte groente, dan kan je het beste kiezen voor een frisse witte wijn. Denk hierbij aan een Pinot Gris of Sauvignon Blanc. Als je wel voor een rode wijn gaat, hou hem dan zo soepel mogelijk. Maak het niet te ingewikkeld.

Beste wijn bij een vlees en wild

Vooral wij een goed stuk rood vlees moet je een wijn kiezen die passend is bij jouw smaak, maar vooral bij het type vlees. Bij een gekruide ham wil je bijvoorbeeld een volle rode wijn. Malbec of Cabernet Sauvignon zijn dan hele goede keuzes. Maar ook een Temporanillo of een Melot kleurt ook heel goed bij een vleesgerecht.

Beste wijn bij een gekruid recept

Met gekruide recepten hebben wij het vooral over de Aziatische keuken. Wanneer het wat pittiger wordt is het goed om te kiezen voor een zoete witte wijn. Thais, Indisch en chinees zijn geweldige gerechten waar jij een zoetere wijn bij wil drinken. Zelf een fris Japans biertje zou kunnen. Wil je de kruiden een beetje neutraliseren dan kies je eerder voor een droge rosé.

Beste wijn bij vis

Het maakt niet uit of je witte vis gaat eten of dat je kiest voor schaaldieren. Een rode wijn is vaak niet heel passend bij dit soort gerechten. In deze gevallen werk je met subtiele smaken en daar zal een witte wijn beter bij aansluiten. Kies dus voor een Chardonnay of een Grüner Veltliner bij visgerechten. Iets wat niet veel weten, maar wat je ook goed kan drinken bij vis is een glas champagne. Dus vier het leven en ga ervoor.

5 tips om duurzamer (en toch comfortabel) te leven

Blog

Dit is waarom we ineens allemaal dol zijn op kamerplanten

Blog

Verhuizen? Met deze tips doe je dat zonder stress

Blog

Wat kun je doen om zo veilig mogelijk de weg op te gaan?

Blog

Copyright © 2019 Bogue.nl. Alle Rechten voorbehouden.