Connect with us

Blog

Benodigdheden voor een uitgebreide fietstocht in Rotterdam

Na Amsterdam is Rotterdam de grootste (en misschien wel belangrijkste) stad van Nederland. Hoewel de twee steden allerlei heel populair zijn om te bezoeken, verschillen ze onderling ook heel veel van elkaar. De sfeer in de steden zijn bijvoorbeeld totaal anders, omdat veel architectuur nieuw en modern is. Vergeet ook zeker niet om de Erasmusbrug over te steken! Als je op de fiets Rotterdam gaat verkennen (wat zeker een aanrader is), dan zijn er een paar dingen die je zeker niet moet vergeten mee te nemen.

Eten en drinken

Uiteraard kan je niet vergeten om eten of drinken mee te nemen tijdens een uitgebreide fietstocht. Het zou namelijk zomaar kunnen dat je plotseling ergens stil komt te staan en dat je daardoor geen mogelijkheid om ergens eten of drinken te halen. Om te voorkomen dat je ergens met grote dorst of honger terecht komt, is het slim om voorbereid op pad te gaan en in ieder geval genoeg eten en drinken op zak te hebben.

Telefoonhouder

Een telefoonhouder fiets kan anno 2021 echt niet meer ontbreken bij jouw tweewieler-tripje. Zo zorg je er namelijk voor dat je continu toegang hebt tot je navigatie, zonder dat je met gevaar voor eigen leven (en dat van anderen) je laat afleiden van de weg door je telefoon te checken. Tip: schaf ook een screen protector aan, zo voorkom je dat je scherm breekt wanneer je telefoon per ongeluk een keer van je fiets valt.

Fietsnavigatie

Daarbij komen we meteen op ons volgende punt: fietsnavigatie. Zeker bij een uitgebreide fietstocht komt fietsnavigatie ontzettend goed van pas, omdat je niet constant je telefoon wil unlocken om de navigatie te kunnen zien. Populaire merken voor fietsnavigatie zijn merken zoals Garmin, maar dit is vooral voor fietsers die dit vaker doen. Wil je een lange fietstocht eens proberen, vraag dan eens of je fietsnavigatie mag lenen van iemand die er een heeft.

boat in the water with high-rise building in the background

Zadeltasje

Om alle benodigdheden mee te kunnen nemen komt een zadeltasje uitstekend uit. Hierdoor kan je alles meenemen wat je nodig hebt, maar zal het je niet erg in de weg zitten en neemt het ook vrijwel geen snelheid af, omdat het geen wind vangt.

De juiste bescherming

Ook is de juiste bescherming erg belangrijk op de fiets. Denk bijvoorbeeld aan een opvouwbaar regenjack, die uitstekend van pas kan komen wanneer een flinke bui zich plotseling laat zien. Ook armstukken of beenstukken kunnen van pas komen voor de veiligheid van elke fietser. Ook zou je voor overschoenen kunnen kiezen, om je voeten warm te houden.

Waar moet je heen?

Tot slot: als je dan in Rotterdam gaat fietsen, waar moet je dan heen? Nou, bijvoorbeeld naar de markthal. Deze overdekte foodmarket laat je genieten van eten en drinken in zijn puurste vorm: het gaat hier om echt ambacht en góed eten. Ook diergaarde Blijdorp is een bezoekje waard. Dat is wel iets anders dan Artis in Amsterdam, wat zich midden in de stad bevindt. In dit park vind je verschillende delen, die allemaal een continent vertegenwoordigen.

5 tips om duurzamer (en toch comfortabel) te leven

Blog

Dit is waarom we ineens allemaal dol zijn op kamerplanten

Blog

Verhuizen? Met deze tips doe je dat zonder stress

Blog

Wat kun je doen om zo veilig mogelijk de weg op te gaan?

Blog

Copyright © 2019 Bogue.nl. Alle Rechten voorbehouden.