Connect with us

Blog

Elektrische voertuigen: dit zijn de voordelen

Je hoort het steeds vaker: mensen die een elektrische auto hebben, een ritje maken op een elektrische scooter of zelfs zich vervoeren op een elektrische step. Het is een hype van de laatste jaren die hopelijk nog een tijdje blijft, want naast dat deze vervoersmiddelen gebruiksvriendelijk zijn, zijn ze ook goed voor het milieu. Benieuwd wat de belangrijkste voordelen zijn van elektrische voertuigen en welke elektrische voertuigen anno 2022 het meest populair zijn? Wij sommen het voor je op.

Elektrische auto’s

Populaire automerken zoals Tesla laten wel zien dat elektrisch rijden het rijden van de toekomst is. Wanneer je naar de beurs krijgt, zie je deze beweging ook: er wordt steeds meer geïnvesteerd in automerken die ook elektrische wagens aanbieden. Daarnaast blijkt elektrisch rijden ook fiscale voordelen met zich mee te brengen: wat elektrisch rijden ook financieel gezien aantrekkelijk maakt.

Elektrische fietsen

Ook elektrische fietsen zijn de laatste jaren enorm gegroeid in populariteit. Sommige mensen hebben nog het idee dat elektrische mensen vooral ouderen kunnen hepen met fietsen, omdat ze zo op de fiets kunnen stappen zonder dat het fysiek intensief is. Het tegendeel is echter waar – elektrische fietsen, ook wel een e-bike genoemd, zijn ook voor jonge mensen heel geschikt. Het zorgt ervoor dat je in een kortere tijd een grotere afstand aflegt, en bent wel aan het bewegen, maar wordt ook een handje geholpen. In die zin is het de perfecte combinatie tussen een fiets en een scooter of brommer.

man in black jacket riding on white and black bicycle

Elektrische steps

Wanneer je een tripje naar het buitenland maakt, zal je misschien gezien hebben dat er allerlei mensen zijn die daar zich vervoeren op kleine stepjes. Vaak kun je deze steps via apps reserveren en tegen een kleine betaling de weg op. In Nederland kan het echter nog wel even duren voordat je ook hier legaal met stepjes mag rijden, omdat deze soort steps in Nederland nog niet goedgekeurd zijn als veilige voertuigen op de weg. Mocht er dan iets (vervelends) gebeuren, dan ben je niet verzekerd. En kan je ineens opgezadeld worden met een torenhoge rekening. En dat wil je natuurlijk niet.

Elektrische scooters

In grote steden zoals Amsterdam en Rotterdam komen zoals ‘Felyx’ of ‘Check’ al paddenstoelen uit de grond. Hier kun je via een app elektrische scooters reserveren en gebruiken tegen betaling. Vaak betaal je per het aantal gereden kilometers, en bij sommige bedrijven betaal je ook abonnementskosten. Let wel: je moet uiteraard wel een AM rijbewijs hebben. Veel mensen die een rijbewijs voor de auto hebben, kregen het AM rijbewijs er automatisch bij. Check altijd even voor de zekerheid je rijbewijs (ook op geldigheid!) voor je de weg op gaat.

Elektrische skateboarden

Skateboarden terwijl je een handje wordt geholpen om snelheid te maken? Dat kan, door gebruik te maken van een elektrisch skateboard. Hier vind je een kleine aandrijving onder het skateboard, wat vooral helpt bij het langdurig rechtdoor rijden. Hoewel je bij een ‘normaal’ skateboard op den duur steeds langzamer gaat en bij moet stappen om vaart te maken, kun je bij een elektrisch skateboard lange afstanden door blijven rollen.

5 tips om duurzamer (en toch comfortabel) te leven

Blog

Dit is waarom we ineens allemaal dol zijn op kamerplanten

Blog

Verhuizen? Met deze tips doe je dat zonder stress

Blog

Wat kun je doen om zo veilig mogelijk de weg op te gaan?

Blog

Copyright © 2019 Bogue.nl. Alle Rechten voorbehouden.