Connect with us

Blog

Creëer sfeer in de slaapkamer met de juiste raambekleding

Wanneer je je slaapkamer gaat inrichten, heb je nogal wat keuzes te maken. Je weet dat er een bed komt te staan, maar de rest staat allemaal eigenlijk nog niet vast. Komt je kledingkast op de slaapkamer of heb je de luxe van een kleedkamer of walk-in closet? Welke sfeer wil je op je slaapkamer? Maar waar we vaak niet bij stilstaan, is wat we voor de ramen hangen. En dat is zonde, want de juiste raambekleding kan zorgen voor extra sfeer in de slaapkamer, terwijl het daarnaast natuurlijk ook nog een praktisch is. Hoe je dat aanpakt, lees je in dit blog.

Bepaal het doel van raambekleding

Dat klinkt misschien raar, maar raambekleding kan meerdere doelen hebben. Het kan zorgen voor (extra) duisternis zodat je prettig kunt slapen, ook als je bijvoorbeeld overdag zou moeten slapen. Ook voor zonwering overdag kan dit fijn werken, zodat het in de zomer koel(er) blijft op de slaapkamer.

Ook kan raambekleding bescherming bieden tegen binnenkijken. De vraag is dan: wil je nog wel dat er licht door komt, of niet? Of wil je dit zelf kunnen regelen? Dat kan namelijk ook, en dat gaat heel goed met een duo rolgordijn op maat. Doordat er een dubbele laag stof, in afwisselend lichtdoorlatende en dichte stroken, over elkaar heen lopen, kun je hier zelf bepalen hoeveel licht er binnen valt. En als je ze (deels) open wil doen, kan dat natuurlijk ook.

Je hoeft niet voor één ding te kiezen

Op de slaapkamer kun je prima kiezen voor verschillende soorten raambekleding die elkaar aanvullen. Heb je bijvoorbeeld rolluiken, dan zorgen die voor duisternis en ze houden de zon buiten. Maar als je ze opendoet, dan is je raam meteen onbedekt. Wil je dan niet dat iedereen zomaar binnen kan kijken, dan kun je dus prima aan de binnenkant raamdecoratie ophangen. Dat zorgt ook direct voor warmte en sfeer, want dat geven rolluiken niet! Het voordeel is in deze situatie dat je je raamdecoratie kunt uitkiezen op wat je mooi vindt, het hoeft minder functioneel te zijn.

Maar ook meerdere soorten raambekleding aan de binnenkant kan prima gecombineerd worden. Denk aan (duo) rolgordijnen of plisségordijnen in het kozijn, en mooie gordijnen ervoor. Door de extra laag creëer je meteen extra duisternis in de slaapkamer én het werkt isolerend bij warmte en kou doordat er een extra ruimte ontstaat. Bovendien hebben gordijnen van zichzelf al een warme uitstraling en werkt het top voor de akoestiek, dus een eventuele galm ben je ook meteen kwijt.

Beken kleur

In een slaapkamer is het de bedoeling om tot rust te komen. Toch betekent dat niet dat je dan maar voor naturelle kleuren moet kiezen. Dat kan en mag natuurlijk als je dat mooi vindt, maar er zijn ook genoeg andere kleuren die rustig overkomen maar ook sfeer geven. Denk aan een hotelkamer, daar wordt ook vaak kleur gebruikt. Kleuren die goed werken zijn onder andere blauw, groen en rozetinten. Kies je ook nog voor een metallic finish dan creëer je een luxe gevoel, hotel chique noemen we dat!

5 tips om duurzamer (en toch comfortabel) te leven

Blog

Dit is waarom we ineens allemaal dol zijn op kamerplanten

Blog

Verhuizen? Met deze tips doe je dat zonder stress

Blog

Wat kun je doen om zo veilig mogelijk de weg op te gaan?

Blog

Copyright © 2019 Bogue.nl. Alle Rechten voorbehouden.