Connect with us

Blog

5 Meest kerstachtige plekjes in Rotterdam

De feestdagen komen er weer aan en gelukkig is Rotterdam zeer geschikt om kerst te vieren. Op zoek naar een leuke stek om te dineren, kerstinkopen te doen of naar muziek te luisteren? Er zijn genoeg plekjes in de stad, waar iets kerstachtigs te beleven valt. Hier volgen de 5 meest kerstachtige plekjes in Rotterdam.

Tip 1: De Euromast

Elke Rotterdam kent ‘m: de Euromast! Het is immers een niet te missen onderdeel van de Rotterdamse skyline. Maar wist jij ook dat het de hoogste uitkijktoren van Nederland is? In 30 seconder ga je naar een hoogte van 100 meter. Daar kun je naast het uitkijkplatform ook genieten bij de Brasserie. Daarna kun je in de Euroscoop stappen, een glazen lift die ronddraait. Die brengt je naar 185 meter.

De Euromast is de hoogste uitkijktoren van Nederland en een essentieel onderdeel van de skyline van de stad. De lift brengt je in 30 seconden naar een hoogte van 100 meter, waar het uitkijkplatform en de Brasserie zich bevinden. Vanaf daar heb je een 360 graden uitzicht over Rotterdam en omstreken. De Euroscoop, een roterende glazen lift, brengt je helemaal naar de top op 185 meter hoogte. Supergaaf is natuurlijk dat je van de Euromast kunt abseilen. Gedurende het hele jaar is de Euromast een bezoekje waard, maar tijdens de feestdagen is het extra fijn om hier tijd door te brengen voor een lekker lunch, high wine of diner. Kun je gelijk van alle lichtjes in de skyline genieten. Als je de toerist uithangt in Rotterdam en je gebruikmaakt van de Welcome Card, dan krijg je 25 procent korting op de entree.

Tip 2: Plaswijckpark

Dit speelpark verandert ieder jaar een week voor kerstmis in Winterwijck. Bind de schaatsen onder en beleef schaatspret voor het hele gezin! heb jij zelf geen schaatsen? Dit is geen probleem, ze zijn gratis te huur. Op deze schaatsbaan van 500m2 kun je overigens ook buiten de kerstperiode de nodige sportieve kilometers maken, want hij is tot 1 maart geopend. Het is sowieso de moeite waard om te gaan schaatsen in het mooie Rotterdam. Bijvoorbeeld op de schaatsbaan, waar ook een curlingbaan te vinden is. Voor als je eens iets nieuws wilt proberen!

Tip 3: Winterfair

Niet precies met kerstmis, maar al eventjes daarvoor, kun je veel plezier gaan maken op de Winterfair.  Begin december staat de Winterfair gepland in Ahoy, en het is een dagje uit voor het hele gezin. Volg workshop, probeer lekker eten en drinken uit en ga kerstshoppen. Of luister naar verschillende optredens. Er is genoeg te doen voor jong en oud, zelfs voor de allerkleinsten zijn er verschillende activiteiten. Op de Winterfair kom je ook alvast goed in de kerstsfeer, doordat de meeste kraampjes mooi versierd zijn. Met hulst, dennentakken en houten kerstbomen en glinsterende kerstklokjes en kerstballen.

Tip 4: Deense kerstmarkt

Wil jij geen kerstboom maar iets anders dit jaar? Dan kun je misschien eens gaan shoppen en inspiratie gaan opdoen bij de Deense kerstmarkt in de Deense zeemanskerk. Je vindt er niet alleen Deense lekkernijen, maar ook allerlei handwerkjes. Misschien word je geïnspireerd tot het maken van een houten kerstboompje in Scandinavische stijl, of wil je een white wash houten kerstboom omdat dat eht helemaal van nu is en in een Scandinavisch interieur past? Ga dan een keer niet naar Ikea, maar bezoek deze leuke kerstmarkt. Heb je geen tijd en vraag je je toch af: waar kun je een houten kerstboom kopen? Dat kan op heel veel verschillende plekken, bijvoorbeeld via houtenkerstboom.com

Tip 5: Trompenburg Tuinen & Arboretum

Deze bijzondere tuinen zijn nog niet bij elke Rotterdam en bij elke Nederlander bekend, maar het is echt heel leuk om hier naartoe te gaan. Vooral omdat er in december een driedaagse kerstmarkt te vinden is. Met de Rotterdampas is een bezoekje helemaal gratis. Lokale partijen staan op deze markt, waar je heel gezellig een warme chocolademelk met de kinderen kunt drinken. Geniet ook van de tuinen zelf, terwijl je de slagroom van je chocolademelk likt. Trompenburg is een prachtige plantentuin met een grote collectie vegetatie, die maar liefst over 8 hectare grond verdeeld is. Je kunt hier je hart ophalen, als je eventjes de kerstdrukte wilt ontvluchten. Het is een ware oase en plantenkenners komen erg ook graag. Je moet afreizen naar de rand van het centrum, de tuin ligt in Kralingen. Het is dus eventjes wat moeite, maar dan heb je wel een uniek kerstuitje te pakken.

Nog meer Rotterdamse kerstmarkten…

Dit zijn vijf plekken die leuk zijn om met kerst in Rotterdam eens aan te doen. Natuurlijk zijn er nog veel meer plekken in Rotterdam de moeite waard. Wat dacht je van de kerstmarkt in Delfshaven, georganiseerd door Maak Rotterdam? Met livemuziek, hapjes en dranjes, workshop en een kleurplaatwedstrijd voor de kids? Ook de kerstmarkt aan de Lusthofstraat en bij Overschie zijn de moeite waard. In de Lusthofstraat vind je maar liefst 50 kraampjes en verschillende foodtrucks. Gezelligheid gegarandeerd! In Overschie kun je gelijk genieten van een van de oudste plekken van Rotterdam en de architectuur aldaar. Deze kerstmarkt heeft een leuk nostalgisch tintje daardoor.

Thuisblijven?

Heb jij nou toch geen zin om de deur uit te gaan? Kijk dan eens rond voor DIY-kerstprojectjes die je thuis, zittend voor de open haard, in elkaar kunt fröbelen. Dat kan natuurlijk ook heel erg leuk zijn om met je vriend, vriendin, ouders en kinderen een keertje te doen. Lekker de top 2000 erbij en je hebt een geslaagde kerst, ook vanaf de bank.

5 tips om duurzamer (en toch comfortabel) te leven

Blog

Dit is waarom we ineens allemaal dol zijn op kamerplanten

Blog

Verhuizen? Met deze tips doe je dat zonder stress

Blog

Wat kun je doen om zo veilig mogelijk de weg op te gaan?

Blog

Copyright © 2019 Bogue.nl. Alle Rechten voorbehouden.