Connect with us

Blog

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een drone?

Waarschijnlijk heeft elke gadgetfreak wel eens overwogen om een drone aan te schaffen. As leer een gadget is die veel componenten van het leuke van gadgets met elkaar combineert, dan is een drone het wel. Hiermee kun je niet alleen iets vliegends bedienen, maar kun je ook filmen of foto’s maken. Een drone is daarmee een ultiem gadget om aan iemand cadeau te doen of om voor te sparen. Als je een drone, zoals de populaire DJI drones, kopen gaat, wat zijn dan belangrijke zaken om op te letten? Wij maakten een overzicht.

Het doel van de drone

Je kunt een drone natuurlijk aanschaffen om veel verschillende redenen. Dit is een belangrijk onderdeel van het gebruiken van een drone. Sommige mensen willen namelijk een drone aanschaffen om hier simpelweg mee te spelen en te kunnen vliegen, terwijl andere mensen graag een drone willen gebruiken om professionele camerabeelden mee te kunnen maken. Daarom is het belangrijk jezelf eerst af te vragen wat je precies wil van een drone.

drone flying on body of water

De accu

Een van de belangrijkste onderdelen waar je op moet letten voordat je een drone gaat kopen is de accu. Hoe beter de accu namelijk is, hoe langer je met de drone kunt vliegen. Sommige accu’s zijn zo klein dat de drone namelijk nog geen minuut in de lucht kan blijven, terwijl je met andere accu’s uren kan vliegen. Wil je dus lang vliegen met een drone, kies dan voor een model met een accu van hoge kwaliteit. Het is ook verstandig om daarvoor te kijken hoelang duurt voordat een lege accu weer volledig opgeladen is. Wanneer je een accu van hoge kwaliteit hebt maar het heel lang duurt om hem opnieuw weer op te laden, is dit misschien niet zo praktisch.

Camera van de drone

Als je de drone inderdaad wil gaan gebruiken voor het maken van foto’s of video’s, dan is het natuurlijk ook heel belangrijk om te letten op de camera van de drone. Is de camera van goede kwaliteit, of zou je eigen telefoon nog betere foto’s maken? Professionele foto- en videografen maken vaak gebruik van een camera drone met HD camera en een fotocamera van minimaal 10 megapixel. Hoe goed jouw camera of videocamera moet zijn, hangt volledig af van jouw voorkeuren.

Het besturingssystemen

Natuurlijk kun je een drone besturen door gebruik te maken van een afstandsbediening of controller, maar er zijn ook drones die bestuurd kunnen worden vanaf een app of telefoon. Lijkt dit je ideaal, dan zal je waarschijnlijk iets meer moeten betalen voor het voordeel van een mobiel besturingssysteem.

Waar mag je vliegen?

Het is ook belangrijk om te letten op de gebieden waar je mag vliegen. Tegenwoordig is er steeds strengere regelgeving rondom het vliegen met drones, daardoor kun je niet zomaar overal vliegen. Het is dus erg handig om te weten of je in jouw buurt eigenlijk wel mag vliegen. Het recreatief gebruiken van drones gaat ook samen met een paar extra regels, zo mag je bijvoorbeeld niet boven mensenmenigten vliegen maar mag een particuliere drone ook niet zwaarder zijn dan 25 kilo.

 

5 tips om duurzamer (en toch comfortabel) te leven

Blog

Dit is waarom we ineens allemaal dol zijn op kamerplanten

Blog

Verhuizen? Met deze tips doe je dat zonder stress

Blog

Wat kun je doen om zo veilig mogelijk de weg op te gaan?

Blog

Copyright © 2019 Bogue.nl. Alle Rechten voorbehouden.