Nederland in Beeld

Chique badkamer in een handomdraai: 5 tips

Een badkamer waarin je het gevoel hebt dat je in een 4-sterrenhotel verblijft? Dat willen we toch stiekem eigenlijk allemaal wel? En juist daarom hebben we deze blog voor jou geschreven. We geven je namelijk 5 tips om in een handomdraai van elke kamer een chique variant te maken. Lees je mee?

Je hoeft voor een chique badkamer niet direct met een sloopkogel door de badkamer heen. Gelukkig kun je namelijk ook met een paar handige tips van de natste kamer van het huis iets moois maken. Denk bijvoorbeeld aan een regendouche kopen. Maar er is nog meer!

1. Kies voor handdoeken van topkwaliteit

Handdoeken in een hotel zijn altijd zacht en groot. Door te investeren in fijne handdoeken voelt alles in jouw badkamer direct een stuk meer cozy aan. Veel beter dan natuurlijk te kiezen voor handdoeken door keihard zijn en daardoor niet lekker zacht aan voelen. En een andere tip is ook: rol je handdoeken eens lekker op. Zo krijg je direct een stuk opgeruimder gevoel.

2. Upgrade het bad

Ga jij nooit in bad? Tijd om daar eens verandering in te brengen. Baden is namelijk heel erg fijn om na een lange dag even te doen. Maar dat doe je het liefst wel in een bad met een flinke upgrade. Zo kun je chique kaarsen naast het bad neerzetten. Doe het badzout in glazen potten en kies voor een houten tafeltje dat je bevestigt aan de ene kant van de badrand naar de andere kant van de badrand.

Heb je enkel een douche? We zeiden het net al; maar je kan een normale douchekop vervangen voor een regendouche. Op deze manier zorg je ervoor dat elke douche heerlijk aanvoelt!

3. Plaats een grote spiegel

Een mooie grote en ronde spiegel geeft elke badkamer veel meer diepte. Sterker nog, alles lijkt veel groter hierdoor. Daarom is een grote ronde spiegel zo ongelooflijk fijn om op te hangen in je badkamer. Je hebt zelfs spiegels die bepaalde functies hebben. Zo beslaan ze nooit en geven ze de tijd aan. Ook kun je een spiegel nemen met een lichtfunctie. Het licht is dan ook nog eens dimbaar. Hallo, chique uitstraling!

4. Kies voor simpel

Als op de badrand 5 verschillende shampoos staan en een beker vol met oude tandenborstels de wasbak versiert dan krijg je daar natuurlijk absoluut geen chic gevoel van. Kies daarom voor simpel. Houd alles netjes en clean. Zo kun je er ook voor kiezen om bepaalde shampoos over te gieten in chique glazen flessen. Net alsof je in een hotel bent!

5. Plaats planten in de badkamer

Er zijn planten die het heel goed doen in een badkamer. Deze planten geven heel veel sfeer aan een badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een drakenplant, de graslelie, een sanseveria of een varen. Maak een oase van rust in jouw chique badkamer!

Meer weten over planten in je badkamer? Bekijk deze video dan eens!