Connect with us

Blog

5 Leukste dingen om te zien in Rotterdam

Rotterdam is de op één na grootste stad van Nederland en is een heel belangrijk logistiek knooppunt, met natuurlijk de Rotterdamse haven in de hoofdrol. Toch tippen veel meer mensen altijd over Amsterdam, wat natuurlijk ook de hoofdstad van ons land is. Maar de twee grote steden zijn eigenlijk niet met elkaar te vergelijken. Rotterdam is natuurlijk na de tweede wereldoorlog bijna volledig opnieuw opgebouwd en oogt daarom een stuk moderner en internationaler. We kunnen er natuurlijk niet voor niets het songfestival verwachten aankomend jaar!

Tip: het is natuurlijk het allerleukst om een stad te verkennen op de fiets. Zo verplaats je je makkelijk van A naar B en ben je de hele tijd mobiel.

Lijnbaan, beursplein en binnenwegplein

Shopping queens moeten natuurlijk ook terecht kunnen in Amsterdam. Waar je moet zijn? Op de Lijbaan bijvoorbeeld, wat het eerste autovrije winkelgebied van Europa is, of op de Koopgoot (op z’n Rotterdams, dit is eigenlijk de Beurstraverse), waar je alle bekende ketens en winkels vindt. Voor meer luxueus winkelen moet je bij de Van Oldenbarneveltstraat zijn.

Markthal

De markthal is misschien wel één van de opvallendste bouwwerken van Rotterdam en in ieder geval één van de grootste trekpleisters. Deze overdekte foodmarket laat je genieten van eten en drinken in zijn puurste vorm: het gaat hier om echt ambacht en góed eten. Dat kun je daar opeten, maar er is ook genoeg om mee naar huis te nemen.

Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp wordt gezien als één van de grootste en meest uitgebreide dierentuinen die er in Nederland te vinden zijn. Dat is wel iets anders dan Artis in Amsterdam, wat zich middenin de stad bevindt. In dit park vindt je verschillende delen, met natuurlijk hun eigen natuur en eigen diersoorten. De verschillende delen zijn: Oceanium, Artica, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika, Europa en Azië. Blijdorp bevindt sinds al sinds 1938 op deze locatie, waardoor er dankzij vele verbouwingen veel ruimte was voor uitbreiding.

Ahoy

Goed, aan Ahoy is eigenlijk helemaal niks als er geen show te zien is, maar je kunt hier wel alvast spieken hoe het er grofweg in mei 2020 uit zal gaan zien. Ein-de-lijk kan Nederland het songfestival weer organiseren! Eurovision-freaks zijn druk bezig met speculeren wie dan al niet de presentatie op zich zal nemen. Volgens de laatste roddels zijn Doutzen en Michiel Huisman gebeld om de duopresentatie op zich te nemen. Zullen zij onze vertegenwoordigers zijn op het songfestival van 2020? Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot mei.

Museumpark Rotterdam

Tot slot: het museumpark. Dit mooie park is een voormalig landgoed van de familie Hoboken en hier vind je veel mooie kunstwerken. Hier kun je het natuurhistorisch museum van Rotterdam bezoeken, maar er liggen ook veel andere musea op loopafstand. Denk aan de Kunsthal, het Chabot museum, Museum Boijmans Van Beuningen en het Nederlands Architectuurinstitiuut.

 

5 tips om duurzamer (en toch comfortabel) te leven

Blog

Dit is waarom we ineens allemaal dol zijn op kamerplanten

Blog

Verhuizen? Met deze tips doe je dat zonder stress

Blog

Wat kun je doen om zo veilig mogelijk de weg op te gaan?

Blog

Copyright © 2019 Bogue.nl. Alle Rechten voorbehouden.