Connect with us

Blog

Welke ondernemingen maken gebruik van naambadges 

Niet elke onderneming maakt gebruik van naambadges en ook niet elke onderneming hoeft dat te doen, maar in sommige gevallen kan het gebruik van naambadges handig zijn.

In de zorg

In sommige sectoren is het verplicht om een naambordje te dragen. Bij bijna alle zorginstellingen is het dragen van een naambordje inderdaad verplicht. Vaak heeft dit te maken met de omgang van personeel en patiënt. In sommige gevallen kan de patiënt gedesoriënteerd raken als ze de desbetreffende verzorger niet kennen. Een naambordje met in ieder geval de voornaam erop kan al een heleboel schelen. Je weet iemands naam, dus het voelt gelijk vertrouwder. Daarnaast is het ook fijn om te weten welke dokter je behandelt, mocht er een andere dokter langskomen, kan je in ieder geval de naam van je eigen dokter vertellen.

Politie

Ook bij de politie dragen ze een strak uitziend uniform. Daar horen naambadges ook bij. De politie kan bij een heleboel situaties opgeroepen worden. Zo kan het handig zijn om te weten wie je een boete geeft, maar als slachtoffer is het fijn als je een politieagent aan kan spreken en hem of haar bij de naam kan noemen. Het weten van een naam kan een heleboel stress schelen in een vervelende situatie en het kan je in overweldigende momenten een gevoel van rust en vertrouwen geven.

Supermarkt

In het rijtje van belangrijke beroepen, staat ook de supermarktmedewerker. In alle supermarkten worden naambordjes gedragen. De vraag waarom dit zo is, bestaat nog steeds en blijft een zonder antwoord. Vaak staat in het beleid van de supermarkt dat er verplicht een naambadge gedragen moet worden, maar het waarom blijft vaak achterwege.

Eigen keus

Voor veel ondernemingen blijft de keus voor een naambordje echter vrij. Er is wat ophef geweest over het gebruik van een naambadge rond de privacywet. Als werkgever is het altijd goed om te blijven overleggen met je personeel. Zijn er sommigen die liever niet met naam en toenaam rondlopen, kom ze dan tegemoet. Daarnaast is vaak een voornaam al voldoende voor een klant. Klantvriendelijkheid is belangrijk, maar ook het welzijn van je personeel.

5 tips om duurzamer (en toch comfortabel) te leven

Blog

Dit is waarom we ineens allemaal dol zijn op kamerplanten

Blog

Verhuizen? Met deze tips doe je dat zonder stress

Blog

Wat kun je doen om zo veilig mogelijk de weg op te gaan?

Blog

Copyright © 2019 Bogue.nl. Alle Rechten voorbehouden.