Connect with us

Blog

5 Leukste dingen om te doen in Rotterdam

Rotterdam is de tweede stad van Nederland. Niet alleen op het gebied van inwoners. Maar zeker ook op het gebied van cultuur, culinair én gezelligheid. In deze blog vertellen we jou de leukste dingen om te doen in Rotterdam.

Bereid je dag of weekendje weg goed voor

Wil je je Dagje Rotterdam goed voorbereiden? Over stedentrips.nl lees je er alles over. Zo heeft Rotterdam een aantal heel mooie hotels. Zo kun je slapen in de Euromast. Of verblijf in het Nhow Hotel. Dan slaap je met uitzicht op de Euromast. Al die lichtjes geven je het idee dat je in New York bent.

Dit kun je hier allemaal doen:

  1. Bezoek de Euromast

Wil je Rotterdam zien zoals ‘ie al jaren wordt afgebeeld? Bekijk dan het panoraimschie uitzicht van de stad. Beklim hiervoor de Euromast. Deze mast is niet alleen bekend omdat hij in Rotterdam staat. Hij maakt ook deel uit van de Wereldfederaties van Grote Torens. In deze groep zitten de 37ste mooist en hoogste torens van de wereld. Denk aan de Eiffeltoren en het Empire State Building. Wil je een hapje eten? Dan kan ook onder het genot van het uitzicht over de stad!

  1. Loop over de Erasmusbrug

En als we het dan hebben over iconische architecturen in Rotterdam, dan hebben we het natuurlijk ook over de Erasmusbrug. Deze brug verbindt de Kop van Zuid met het centrum van de stad. De brug wordt ook wel liefkozend de Zwaan genoemd van wege de mooie vormen en de grote mast.

  1. Bekijk het Dobberende Bos

Rotterdam is een kunstzinnige stad en dat voel je aan heel veel dingen. Bijvoorbeeld het Dobberende bos. Dit kunstwerk is van kunstenaar Jorge Bakker. De Installatie bestaat uit een met water gevulde tank. Hierop staan drijvende bomen. Het zijn twintig voormalige zeeboeien.

  1. Historisch Delfshaven

Rotterdam kent natuurlijk heel veel geschiedenis. Het ergste stukje geschiedenis ligt in de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Toen is er een groot deel van het centrum van Rotterdam gebombardeerd. Gelukkig zijn er ook delen van de stad die nog wel rechtop staan. Delfshaven is het oudste stukje van Rotterdam. Een prachtige jachthaven. Het was vroeger ook een heel belangrijk deel van de stad, want hier vertrokken de Pilgrim Fathers naar Amerika.

  1. Ga winkelen in de Koopgoot

Ben jij gek op winkelen? Dan kun je je hart ophalen in Rotterdam. Dit is namelijk een perfecte plek voor shopaholics. Bij de Lijnbaan vind je heel veel mooie winkels. Maar als je echt veel wilt winkelen, dan moet je naar de Koopgoot. Je vindt hier alle grote namen, maar je hebt geen last van auto’s. Het is dan ook al meer dan 20 jaar het hart van het winkelcentrum hier.

Op vakantie vanaf Rotterdam

Rotterdam is heel leuk als stedentrip, of om een dagje weg te gaan… maar je kunt ook op vakantie vanaf Rotterdam. Rotterdam beschikt namelijk over een eigen vliegveld. Vanaf hier vertrekken veel vliegtuigen naar zonnige bestemmingen in Europa. Maar je kunt zelfs vanaf Rotterdam de boot pakken naar Schotland of Engeland. Dus heb je straks alles gezien in Rotterdam maar wil je nog niet naar huis? Dan weet je wat je moet doen.

5 tips om duurzamer (en toch comfortabel) te leven

Blog

Dit is waarom we ineens allemaal dol zijn op kamerplanten

Blog

Verhuizen? Met deze tips doe je dat zonder stress

Blog

Wat kun je doen om zo veilig mogelijk de weg op te gaan?

Blog

Copyright © 2019 Bogue.nl. Alle Rechten voorbehouden.