Connect with us

Blog

Waarom is fietsen zo gezond?

Nederland is natuurlijk bij uitstek een fietsland. Wereldwijd hebben wij meer fietsen per persoon dan waar terwijl dan ook. En dat wij gek zijn op fietsen blijkt ook wel aan de velen kilometers fietspaden die vakkundig aan elkaar zijn geknoopt. Op deze manier kun je overal heen met de fiets. En dat is ook nog eens gezond! Hoe dat zit? Dat vertellen we jou in deze blog.

Fietsen staat natuurlijk gelijk aan bewegen. En wist je dat het ook niet uitmaakt wat voor een fiets te maakt? Of je nu een mountainbike pakt, de racefiets, stadsfiets of een elektrische fiets. En ben je op zoek naar een nieuwe fiets? Kijk dan eens bij Eltener Fahrradprofi. Bij Eltener Fahrradprofi vind je een speciale flyer elektrische fietsen. Hier kun je de nieuwste elektrische fietsen van dit moment in vinden!

Dit zijn de gezondheidsvoordelen van fietsen.

1. Fietsen is goed voor je conditie, weerstand en om gewicht te verliezen

Allereerst is fietsen is hele goede manier natuurlijk om letterlijk weer in beweging te komen. Bij fietsen vraag je niet te veel van je lichaam. Denk bijvoorbeeld aan je gewrichten tijdens het hardlopen. Of als je herstellende is het een prettige manier om toch buiten te zijn zonder dat je snel moe wordt. Alleen al lichamelijk is fietsen dus heel gezond. Ook kan je door te gaan fietsen de kans op diabetes verminderen. Tel daar nog het verbranden van calorieën bij op en je weet: fietsen is simpelweg goed voor je.

Wil je meer weten over fietsen en diabetes? Dat lees je hier!

2. Fietsen vermindert stress

Maar los van het feit dat fietsen lichamelijk goed voor je is, zijn er nog meer voordelen aan fietsen. Zo merken veel mensen dat ze minders stress ervaren als ze gaan fietsen. Niet alleen als je lekker een blokje om gaat om tot rust te komen. Maar ook als je bijvoorbeeld de fiets pakt in plaats van de auto om boodschappen te gaan doen. Of wanneer je van het werk naar huis fiets. Juist op deze momenten kun je meer tot rust komen. De dag even de dag laten zijn. Het blijkt een combinatie te zijn van frisse lucht, vitamine D en het feit dat je letterlijk weer in beweging komt na een lange werken. Maar dat je niet in de file komt te staan lijkt ook bij te dragen aan de verminder van stress.

3. Fietsen is goed voor je hersenen

Doordat je beweegt neemt de bloedcirculatie in je hersenen toe. Er komt letterlijk meer zuurstof in je hersenen. Er komt ook meer hersenactiviteit. En dit is weer goed voor je hele lichaam. Regelmatig fietsen zorgt ervoor dat je je meer helder voelt. Maar ook je heugen lijkt er beter door te worden. Daardoor wordt er zelfs gezegd dat fietsen een goede manier is om Alzheimer tegen te gaan.

Zoals je kunt lezen zijn de positieve gezondheidseffecten groot wanneer je de fiets pakt. En dat betekent niet dat je direct heel veel uren op een dag hoeft te fietsen. Als je slechts 20 tot 30 minuten per dag de fiets pakt kun je al de voordelen ervaren.

5 tips om duurzamer (en toch comfortabel) te leven

Blog

Dit is waarom we ineens allemaal dol zijn op kamerplanten

Blog

Verhuizen? Met deze tips doe je dat zonder stress

Blog

Wat kun je doen om zo veilig mogelijk de weg op te gaan?

Blog

Copyright © 2019 Bogue.nl. Alle Rechten voorbehouden.