Nederland in Beeld

Zo vind je de juiste maat keeperhandschoenen

Als keeper draag je keeperhandschoenen. Deze handschoenen zijn super belangrijk omdat je hiermee je superkracht mag uitvoeren, namelijk de bal met je handen pakken en tegenhouden. Dit is vaak de laatste kans om een tegendoelpunt te voorkomen en je wil niet dat je keepershandschoenen de reden zijn dat je een belangrijke wedstrijd verliest! Laten we dus maar snel kijken naar hoe je de juiste maat handschoenen vindt, zodat jij optimaal balgevoel hebt en de grip op de bal niet zult verliezen.

Waarom is de maat zo belangrijk?

Allereerst natuurlijk om de meeste controle over de bal te behouden. Daarnaast is het ook belangrijk voor de levensduur van je keepershandschoenen. Keeperhandschoenen zijn zeer kwetsbaar. Wanneer je te kleine keepershandschoenen hebt, komt er veel druk op het fragiele schuim te staan waardoor het kan scheuren. Om te voorkomen dat je regelmatig nieuwe handschoenen moet kopen, is het dus goed om de juiste maat te kopen. Je hebt in dit geval liever een paar dat net iets te los zit dan te strak.

De juiste maat vinden

Het beste ga je naar een winkel om je maat en pasvorm te vinden, maar gelukkig kun je op de meeste websites ook een goede maattabel vinden waarmee je de juiste maat kunt vinden. Als je keeperhandschoenen online bestelt, zorg er dan voor dat je ze eerst past en je pas na het passen de kaartjes van de handschoenen af haalt. Dan kun je ze eventueel nog terugsturen en in een andere maat bestellen.

Je hand meten:

Je kunt de maat bepalen door je handen te meten. Je meet hier de meest brede plek van je hand. Dit is meestal de breedte bij je knokkels. In een maattabel vind je nu gemakkelijk welke maat hier bij hoort. Je hebt nu een richtlijn van welke maat je nodig hebt, echter kan het ook zijn dat je bijvoorbeeld langere vingers hebt en een maatje groter nodig hebt.

Om te controleren of je de juiste maat hebt, doe je een aantal tests:

  • Hoe weet je dat ze niet te groot zijn? De handschoen moet niet gemakkelijk van je hand af glijden of te veel bewegen. Een beetje speling is niet zo erg, zolang de vingers niet te ver uitsteken en ze netjes op hun plek blijven zitten.
  • Hoe weet je dat ze niet te klein zijn? Maak voorzichtig een vuist. Komen de handschoenen al snel strak te staan? Dan zijn ze te klein. Het beste zitten ze bij het maken van een vuist precies goed.

Hebben de keeperhandschoenen tests overleefd? Dan heb je de juiste maat gevonden. Onthoud deze voor de volgende keer zodat je gemakkelijk de juiste keeperhandschoenen bestelt!