Nederland in Beeld

Online games afrekenen, Deze bekende consoles hebben hun eigen gamecards

In dit artikel vertellen we je meer over het afrekenen van games online. Zo kan je doormiddel van gamecards op een effectieve en simpele manier je spellen afrekenen.

Je vraagt je misschien af, wat zijn gamecards nu precies? Dit is een voucher om je spellen mee af te rekenen bij een bepaalde spelcomputer. Of jij nu op een Xbox, PlayStation of een Nintendo speelt. Je zal in veel gevallen gebruik kunnen maken van vouchers en giftcards. Je kan deze natuurlijk voor jezelf gebruiken, maar het is ook heel leuk om ze cadeau te doen aan iemand die veel van gamen houdt. Zo’n gamecard kan je naar je mail laten sturen, maar je kan ze ook als geschenk naar je adres laten sturen. Zo heb je echt iets in handen om cadeau te doen.

Voor welke bekende consoles zijn er gamecards?

Xbox Gift card

Met de Xbox Gift Card kan jij jouw tegoeden verhogen op je Xbox, maar ze werken ook voor Microsoft. Je kan hiervoor dus niet alleen spellen kopen, maar ook kan je ze gebruiken in je Microsoft store. Een fijn voordeel van juiste deze cards.

Wanneer jij online wil spelen met je Xbox kan je ook Xbox live points kopen. Deze heb je in verschillende pakketten die op kunnen lopen tot maar liefst 12 maanden lang live spelen.

Nintendo eShop cards

Voor de Nintendo kan je eShop Cards bestellen. Dit tegoed kan je vervolgens toevoegen aan je eWallet. Je kan spellen kopen, maar ook extra’s in games of apps voor op je Nintendo. Het grote voordeel van deze cards zijn dat ze geen vervaldatum hebben. Je kan ze dus altijd verzilveren.

Wil je eShop tegoed kopen dan kan dit in verschillende bedragen die oplopen tot cards met een waarde van €50,-.

Playstation Plus

Je kan ook nog Playstation Plus kaarten kopen. Deze cards kan je gebruiken om plus-lid te worden bij Playstation. Zo krijg je exclusieve kortingen op spellen en krijg je zelfs iedere maand twee gratis spellen cadeau. Dit is voor de Playstation gamer echt een prachtig cadeau om te geven.

League of Legends gift cards

Eén van je vrienden is helemaal gek van League of Legends. Geef hem dan een LOL card cadeau. Met deze kaarten kan hij allerlei extra’s halen in het spel. De zogenoemde Riot points zorgen ervoor dat jij jouw account flink kan upgraden. Zo ben je in één klap geen beginner meer.

Steam Gift Cards

Nog steeds zijn er veel mensen die niet doel zijn op het spelen van spelen via een console. Zij gamen graag via de computer. Juist voor deze gamers is der de Steam Gift Card. Hiermee kan je tot wel 100 euro aan gift cards voor bestellen. Via Steam kan je heel veel verschillende spellen gewoon online spelen. Van Counter-strike tot Call of Duty.

Meer over giftcards

In de afgelopen jaren zijn de regels rondom limieten op cadeaukaarten aangescherpt. Zo heeft de EU-bepaald dat er niet meer dan €50,- voor in de winkel te besteden giftcards gegeven mag worden. Dit om te voorkomen dat er mee wit gewassen wordt. Benieuwd naar een artikel hierover? Kijk dan hier