Nederland in Beeld

Weet jij al wat voor beker je je kind meegeeft naar school?

Mooie rugzak: check. Nieuwe kleren: check. Fris kapsel: check. Je zoon of dochter is helemaal klaar voor school, of mist er toch nog iets? Heb je wel gedacht aan een coole drinkbeker voor je kleine schoolganger? Nee? Geen probleem, dat probleem is zo opgelost! Lees onze blogs voor goede tips voor bekers voor kinderen (en volwassenen ook natuurlijk).

Kies een praktische drinkbeker
Klinkt als een open deur, maar je zal niet de eerste ouder zijn waarvan het kind thuiskomt met een lekkende, naar melk of ranja ruikende tas. Kies dus een praktische beker die goed sluit en niet lekt. Maar vergeet ook niet dat de drinkbeker wel gemakkelijk te openen moet zijn, een kind moet de was kunnen doen. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende doppen met bijvoorbeeld een kliksysteem om ‘m goed vast te draaien of een tuitje dat losgehaald kan worden in plaats van de gehele dop.

Het oog wil ook wat
De eerste vereiste is dus dat de drinkbeker praktisch is, maar voor kinderen is het uiteraard ook belangrijk dat ze een mooie beker hebben. Dus kijk goed wat past bij je kleine, ga je voor een stoere drinkbeker? Of juist een kleurrijke? Je weet vast van vroeger nog wel dat het aanbod breed was en dat is alleen nog maar breder geworden. Maar er heeft nog een ontwikkeling plaatsgevonden, je kunt tegenwoordig ook je eigen drinkbekers ontwerpen. Online kun je dan eenvoudig een foto, illustratie of tekst op je beker laten drukken. Ook de kleur kun je dan zelf bepalen. Zo kun jij samen met je zoon of dochter een prachtig ontwerp voor je beker bedenken en weet je zeker dat hij of zij een unieke drinkbeker mee naar school krijgt!

Geef ze wat gezonds mee!
Als je je kind zou laten kiezen dan gaat er waarschijnlijk wat ongezonds mee in de drinkbeker, maar er zijn genoeg lekkere en gezonde alternatieven. Geef je kind bijvoorbeeld thee zonder suiker mee, of water met stukjes fruit erin voor een frisse en licht zoete smaak. Dit zijn ook drankjes die weinig resten of smaak achterlaten, dus als je kind de fles bijvult met water zal er geen smaak achter zijn gebleven van het vorige drankje.

Online een mooie beker bestellen
Zoals gezegd kun je tegenwoordig je eigen drinkbekers ontwerpen en dit kan bijvoorbeeld bij MyMepal. Het is een fluitje van een cent om daar een beker te ontwerpen met een mooie foto of illustratie. Heb je al iets oudere kinderen? Dan kun je daar ook simpel een beker bestellen met een naam erop. Neem eens een kijkje op hun website voor alle mogelijkheden!