Nederland in Beeld

Een restaurant inrichten doe je zo

Een restaurant inrichten is geweldig, maar kan ook zeer lastig zijn. De stijl moet passen bij de doelgroep en moet echt sfeer uitdragen. Een kil restaurant zit namelijk niemand op te wachten. Wil je weten hoe je een restaurant geweldig kan inrichten? Lees deze blog dan verder! Wij vertellen hier namelijk meer over in deze blog.

De basis

We beginnen bij het begin en dat is de plattegrond van het restaurant. Op de plattegrond kan je visueel alles neerzetten. En heb je er een beter beeld bij. Vanzelf kom je vaak al een hoop verbeterpunten tegen. Loopruimte tussen de tafels is belangrijk, niet teveel ruimte want dat gaat ten koste van een knus en gezellig gevoel. Balans is hier het sleutelwoord!

Mooie sfeerverlichting

Verlichting heeft een grote invloed op de sfeer in de zaal. Als de verlichting te vel is dan heb je een ongezellige bende, en dat is in een restaurant niet de bedoeling. Aan de hand van dimmers kun je de verlichting altijd zo hard of zacht doen als jij dat wilt. Hiermee kan je bijvoorbeeld het meubilair in de schijnwerpers zetten. Met het meubilair is het belangrijk dat je een duidelijke stijl aanhoudt. Elke tafel hoeft niet perse een exacte kopie te zijn, maar het is belangrijk dat je restaurant eenheid uitstraalt. Allerlei stijlen door elkaar ziet er al gauw rommelig uit.

Comfortabel is zeer belangrijk

Het belangrijkste onderdeel van het gehele meubilair zijn de stoelen. Behalve dat deze mooi en passend moeten zijn, is het ook fijn als ze comfortabel zijn.  Een oncomfortabele stoel kan een restaurantervaring minder prettig maken. Mooie stoelen dragen bij aan de fijne sfeer, maar het is ook fijn als je gasten lekker kunnen zitten tijdens het eten.

Meer weten over het inrichten van een restaurant?

Heb je graag nog iets meer hulp nodig bij het inrichten van een je restaurant? Neem dan eens een kijkje op www.kato.nl.  Dit is een team van 40 topmensen die tovert jouw kantoor of ontmoetingsruimte om tot een inspirerende werkruimte. Bevlogen specialisten met unieke vaardigheden. Projectadviseurs en- managers tot ontwerpers tot vakkundige monteurs. Je kunt er terecht voor advies, ontwerp, bouw en verbouw, inrichting, aankleding en afwerking van jouw werkruimte of project.