Nederland in Beeld

Actie: Blijf Met Je Poten Van De Ooms Panden Af!

Amsterdammers zijn zo langzamerhand bezig onze stad Rotterdam kapot te maken. Sinds Aboutaleb uit 020 is weggepromoveerd wordt het steeds duidelijker met welke opdracht hij hier naar toe is gestuurd: de pracht en praal van Rotterdam keihard kaputmachen.

Waarschijnlijk is dat als volgt gegaan:
PvdA: “Abou, jij gaat lekker naar Rotterdam toe.”
Abou: “Watsdeze? Wat moet ik daar, abi?”
PvdA: “Die stad begint ons 020 een beetje naar de kroon te steken en dat mag natuurlijk nooit gebeuren.”
Abou: “Brúúúúúúúúr, abi, tuurlijk kan dat niet. Maar ik heb geen ideeën. Wat moet ik doen?”
PvdA: “Simpel. Afschaffen wat er is en slopen wat er nog staat. Evenementen. Poppodia. Historische panden.”
Abou: “Wolla bruur. Geef me een paar jaar.”

En zo geschiedde. Dag Danceparade. Dag Watt. Dag Corso. Dag historische panden. Het volgende pand dat nu moet wijken zijn de historische OOMS gebouwen op het Noordereiland. Het zijn twee van de weinige historische panden die Rotterdam nog rijk is. Zoals Gyz la Riviére al duidelijk maakte in zijn film Rotterdam 2040, is Rotterdam na Het Bombardement van 1940 vervolgens nog een keer gebombardeerd door de tomeloze vernieuwingsdrang.

Het schijnt dat de panden in zeer slechte staat zijn. Dat schijnt De Kuip ook te zijn. Maar we hoeven ons volgens de AMSTERDAMSE architect Chris de Vries nog geen zorgen te maken. “We zitten nog midden in de ontwerpfase.” Ja ja. Wat valt er te ontwerpen als je het pand zou willen renoveren? Nee, hier is iets anders aan de hand. Ook AMSTERDAMMER Chris de Vries van het AMSTERDAMSE architectenbureau CDV zit in het plan van Aboutaleb. Want natuurlijk hebben we geen Rotterdamse architecten die deze klus zouden kunnen uitvoeren. Als zoethoudertje is bureau ZUS erbij betrokken. Het is allemaal zo doorzichtig.

De ChristenUnie/SGP maakt zich ernstige zorgen hierover en ze kunnen ook al rekenen op de steun van Judith Bokhove van GroenLinks. Maar het Rotterdamse stadsbestuur WEIGERT zich negatief uit te laten over de mogelijke sloop van de panden. Belachelijk.

Deze sloopvergunning mag NOOIT afgegeven worden. NOOIT! NEVER!

Op de Twitters wordt er druk gesproken tussen CU/SGP, GroenLinks, CDA en wordt er gedacht aan een demonstratie en handtekeningen verzamelen voor een petitie. Leuk en aardig allemaal, maar tegen dit soort gewelddadige plannen kun je alleen maar verweer bieden door er met gestrekt been in te gaan. Ik denk aan bezettingen, boomknuffelaars die zich naakt laten vastketenen aan het pand, vuur, molotvcocktails, honkbalknuppels, ploertendoders en ga zo maar door. En eerder was er al aandacht bij de collega’s van VersBeton en het AD die zich ook grote zorgen maken over de voorgenomen sloop.

Dus vanuit Bogue willen we iedereen hier, politiek, bewoners, Rotterdammers, de helpende hand toesteken. We hebben een Facebookpagina opgezet onder de naam: BLIJFMETJEPOTENVANDEOOMSPANDENAF. Dat lijkt ons een vrij duidelijk statement. We roepen iedereen op om hier visies, meningen, ideeën, plannen, foto’s en wat dan ook te delen en dit instrument gebruiken om ‘the powers that be’ op de knieën te krijgen.