Nederland in Beeld

Meest trendy fauteuils van dit moment

Fauteuils zijn heerlijke stoelen om in te ontspannen. Lees een boek in te lezen of zap lekker weg voor de tv. Niet voor niets wordt een fauteuil ook wel een luie stoel genoemd. Bankhangen doe je dus niet alleen op de bank, maar ook in een fauteuil. Klinkt heerlijk toch? Ben jij op zoek naar zo’n lekkere stoel om in weg te kunnen dromen thuis dan vind je inspiratie in deze blog.

Lees hier wat op dit moment trendy fauteuils zijn!

1. Classic
De grote, statige fauteuil is een echte klassieker. Je herkent dit exemplaar aan de hoge rugleuning, inclusief robuuste zijpanden. Niet alleen als je een klassiek interieur hebt goed deze fauteuil goed tot zijn recht, ook binnen een landelijke woonstijl staat deze stoel prachtig. Wil je voor een klassieke uitstraling gaan? Kies dan leer als materiaal!

2. Velvet
De groeiende populariteit van velvet is terug te zien in het aantal verschillende meubels dat is bekleed met de fluweelstof, een stof die nog niet heel lang geleden werd gezien als ouderwets en saai. De sfeer of uitstraling die de stof toevoegt aan het interieur zal sterk afhangen van de kleur velvet stof:

Zo is bijvoorbeeld velvet roze erg vrouwelijk en vormt het vaak een romantische toevoeging aan het interieur, is oker een meer klassieke kleur met een warme uitstraling en zal donkergroen velvet het interieur een stijlvolle en chique twist geven.

  1. Stoer en robuust
    Voor een industrieel interieur kies je voor een trendy fauteuil die stoer en robuust is. Plof lekker neer in deze grote fauteuils met hoge rug- en armleuningen. Wil je niet dat je stoel log overkomt? Kies dan voor één van de mooie en robuuste fauteuils op pootjes. Dit oogt juist erg ruimtelijk!

    4. Diverse prints
    Deins jij niet terug voor felle kleuren of een printje? Val op en kies voor een Urban Botanical of Urban Wildlife print. Op deze manier is je fauteuils helemaal trendy. Als je op zoek bent naar iets exclusiefs zit je goed met deze prachtige prints en kleurensamenstellingen.

  2. De leren fauteuil
    Bruin, cognac, taupe en grijs: (kunst)leren fauteuils zijn een echte must have in iedere woonkamer. Of je nou een retro of moderne woonstijl hebt: deze fauteuils passen vrijwel overal thuis. Het grote voordeel aan dit materiaal is dat het ook nog eens gemakkelijk te onderhouden is.