Nederland in Beeld

De bestelautoverzekering: waarom mag deze niet ontbreken?

Heb je al eens gekeken naar een bestelautoverzekering Univé? Veel ondernemers weten niet welke voordelen hieraan te behalen zijn. Een bedrijfsauto is onmisbaar voor een groot aantal bedrijfsactiviteiten, dus deze wil je ook te allen tijde beschermen. Een verzekering moet voorkomen dat je in het geval van een ongeval of schade door een andere gebeurtenis de activiteiten niet meer uit kan voeren en voor hoge kosten komt te staan. Een ongeluk kan immers altijd gebeuren, maar dan wil je wel zorgen voor de juiste hulp. Maar waarom mag deze verzekering dan niet ontbreken voor jou als ondernemer?

 

Ongelukken dekken met een verzekering

Een bestelautoverzekering van Univé is er in eerste instantie voor de ongelukken die onderweg kunnen gebeuren. Iedere dag ben je blootgesteld aan een groot aantal risico’s. Wegen die onvoorspelbaar zijn, weersomstandigheden waardoor jouw zicht niet goed is en andere weggebruikers. Het zijn slechts enkele voorbeelden waardoor ongelukken kunnen gebeuren. De verzekering beschermt je tegen de financiële impact die hiermee gepaard gaat. Mocht je een keer schade rijden, dan kan je de claim indienen bij de verzekeraar. Deze regelt dan de aansprakelijkheid bij schade aan anderen en hun eigendommen, maar ook de schade aan jouw eigen voertuig. Zo kan je jouw zuurverdiende geld op de rekening laten staan en ben je geholpen bij de afhandeling van de schadeclaims. Je hoeft je geen zorgen meer te maken en kan de bedrijfsactiviteiten uit blijven voeren.

 

Geen stress bij een diefstal

Een andere reden voor het afsluiten van een vrachtwagenverzekering of een verzekering voor jouw bestelauto hoeft echter niet alleen voor de ongelukken die onderweg kunnen gebeuren. Als je goederen vervoert, is jouw voertuig aantrekkelijk voor criminelen. De stress van gestolen bedrijfsmiddelen is echter het laatste wat je wilt. Je hebt immers met het runnen van een onderneming al voldoende aan je hoofd. De verzekering zorgt er daarom voor dat alles naar behoren geregeld wordt en jij je nergens zorgen om hoeft te maken. Je bent niet alleen gedekt voor het voertuig zelf, maar ook de goederen die je hierin vervoert. Zo kan je met een vergoeding snel weer de weg op. Zonder dat het jou al te veel geld gaat kosten om het voertuig en de middelen te vervangen. Jouw onderneming komt niet in de financiële problemen.

 

Aansprakelijkheid tijdens ongelukken direct geregeld

Bij de vrachtwagenverzekering of een van de andere verzekeringen voor een bedrijfsvoertuig ben je niet alleen beschermd tegen de schade aan jouw eigen voertuigen, maar ook voor de schade aan anderen en hun eigendommen. Tijdens een ongeluk kan het zijn dat je schade maakt aan de tegenpartij. Of je let even niet op met keren en je rijdt een spiegel van een geparkeerde auto. Je kunt deze schades eenvoudig regelen, zonder dat het je een flinke kostenpost oplevert. De aansprakelijkheid kan voorkomen dat de schadeclaims snel oplopen en er eventueel juridische problemen uit ontstaan. Als ondernemer ben je te allen tijde gebaat bij het afsluiten van de verzekering en de aanvullende opties.