Nederland in Beeld

Vakantie voor de deur; inpakstress!

Voor menig Nederlander is de tijd van zomervakantie aangebroken; met het hele gezin en bepakt en bezakt de auto in stappen om in één of twee dagen naar het zuiden van Europa te vertrekken en daar te genieten van een camping… of juist een vliegtuig pakken naar een ver oord, lekker intercontinentaal. Sommigen kiezen er tijdens de zomer dan juist weer voor om naar de waddeneilanden, of een andere provincie dan de eigen te vertrekken, om tjidens de winter weg te kunnen of alsnog lekker thuis te blijven. Waar de vakantie ook heen gaat; inpakstress komt vaak om het hoekje kijken. Want wat wil, en nog belangrijker, kan je allemaal meenemen? Zeker wanneer je je sportieve doelen tijdens de vakantie niet wil opgeven, is het soms nog wel eens lastig om je koffer in te pakken. Lees snel met ons mee hoe je jouw sportkleding toch zonder al te veel ruimte mee kan nemen!

Hardloopsessies

Wil je tijdens de vakantie lekker blijven hardlopen, om zo je conditie op peil te houden en natuurlijk te genieten van de omgeving waarin je je bevindt? Snappen we volledig! Toch is het meenemen van jouw hardloop-gear vaak een hele uitdaging… Onze tip? Neem een korte sportlegging met bijpassende top mee, en natuurlijk je hardloopschoenen. Onder die schoenen kom je nou eenmaal niet uit, maar wanneer je een setje meeneemt, zou je deze zelfs op een niet-sporty vakantiedag nog aan kunnen; het is immers een setje die er gewoon leuk uit ziet!

Ga voor basics

Wil jij graag zwemmen tijdens de vakantie, neem dan vooral niet te veel zwemkleding mee… Onder het motto van less is more, kan je natuurlijk altijd nog zwemkleding ter plekke kopen. Zo raden wij bijvoorbeeld aan om één basic setje mee te nemen, zoals een zwarte bikini dames. Weet je zeker dat deze overal bij past; wanneer je bijvoorbeeld een leuk doorschijnend zomerjurkje over je bikini aantrekt. Ook over een zwempak kind hoef je natuurlijk niet lang na te denken; één is voldoende, en wanneer je echt meer wil, heb je in het buitenland júíst de leukste zwemkleding met schattigste printjes!

Tennissen in het buitenland

Gaan jullie met het vliegtuig en hebben jullie een lekker hotel geboekt waar een tennisbaan bij zit? Dan is het natuurlijk leuk als je je eigen tennisracket mee kan nemen! Gelukkig is dit eigenlijk nog best simpel te doen, zonder extra bagage bij te hoeven boeken! je kan je tennisracket namelijk gewoon in je handbagage rugzak stoppen; meestal zitten er op rugzakken elastieken waar je deze heel goed onder kan bevestigen! Zorg alleen dat je uitkijkt wanneer je jouw rugzak in het bagagevak legt, zodat je niemand voor zijn of haar hoofd stoot…!

Last but not least; ga vooral lekker genieten! Pin je niet teveel vast op het feit dat je per se wil sporten, dat kan namelijk ook weer als je in Nederland bent! Ga er lekker op uit en snuif de natuur, geniet van het gezin, jouw partner of desnoods alleen en leef in het moment!