Nederland in Beeld

Is je IKEA keuken toe aan een makeover?

IKEA keukens zijn erg populair vanwege hun betaalbare prijs en eenvoudige montage. Maar na verloop van tijd kan de keuken verouderen en uit de mode raken. Gelukkig is er een eenvoudige manier om je keuken weer helemaal als nieuw te krijgen: kies voor een IKEA keuken renovatie.

Wat zijn de voordelen van het renoveren van je IKEA keuken?

  • Om te beginnen: de kosten. Je IKEA keuken renoveren is een stuk goedkoper dan een compleet nieuwe keuken aanschaffen. Je kunt een groot deel van het werk gewoon zelf doen en je bespaart dus niet alleen op de arbeidskosten, maar ook op voorrijkosten en zelfs de kosten voor het afvoeren van het afval.
  • Daarbij bespaar je ook nog eens op de hoeveelheid afval. Een complete keuken vervangen betekent meestal dat de oude in de afvalcontainer belandt. Bij renovatie kan het grootste deel van de bestaande keuken opnieuw gebruikt worden, waardoor afval beperkt wordt.
  • Het produceren van nieuwe producten vereist energie en grondstoffen. Bij renovatie wordt dit verbruik beperkt. En dus kun je, bij renovatie al snel spreken van een lagere CO2-uitstoot. Dit is, natuurlijk, beter voor het milieu.
  • Behoud van karakter: Oudere keukens hebben vaak een uniek karakter en een bijzondere sfeer. Door de keuken te renoveren, behoud je dit karakter en creëer je een persoonlijke touch in je huis.

Wat kun je renoveren aan je IKEA keuken?

De meest opvallende verandering die je aan je IKEA keuken kunt aanbrengen, is het vervangen van de frontjes. Door alleen al de frontjes te vervangen, zorg je ervoor dat de keuken een totaal ander uiterlijk krijgt. Combineer die nieuwe frontjes dan ook nog eens met nieuwe handgrepen en de metamorfose is compleet. Of wacht…

Je kunt ook het werkblad nog vervangen. Het vervangen van het werkblad is een andere eenvoudige manier om je keuken een nieuwe look te geven. Je kunt hierbij kiezen uit veel verschillende materialen, zoals graniet, composiet, keramiek en kunststof. Zorg dat het nieuwe werkblad mooi past bij de spatwand en geniet van je nieuwe/oude keuken!

Heb je nog geen keuken?

Wordt je huis compleet verbouwd en heb je nog geen nieuwe keuken besteld? Dan kun je er ook voor kiezen om om alleen het “binnenwerk” van de lades en de kastjes bij IKEA te bestellen en alle frontjes en het werkblad bij K14. Je kiest dan direct voor een andere aanpak, één die je zeer zal bevallen!