Connect with us

Blog

5 tips om je interieur onder handen te nemen

Voor de één een nachtmerrie, voor de ander een hobby: een nieuw interieur. Door eens in de zoveel tijd je interieur aan te passen, geef je een nieuwe twist aan je interieur. Hierdoor voel t het bijna alsof je verhuisd bent! In dit artikel lees je 5 tips hoe je je interieur aan kunt passen!

#1 Ideeën verzamelen

Voor je halsoverkop je huidige interieur de deur uit gooit en je woonwinkel om de hoek leegkoopt, is het belangrijk om eerst inspiratie op te doen. Speur interieurbladen door en maak borden op Pinterest. Combineer de tofste accessoires met meubilair om een gaaf interieur samen te stellen.

#2 Schetsen

Voldoende inspiratie? Dan kun je beginnen met schetsen. Meet je ruimte nauwkeurig op en zet het skelet van je woning op papier. Teken vervolgens het meubilair op schaal en zorg dat alles past en in samenhang is met elkaar. Een goede schets is van essentieel belang om niet voor onverwachte verrassingen komen te staan.

#3 Kleur toevoegen

Iedere kleur roept een ander gevoel op. Bepaal vooraf welke gevoelens jij graag in je woning terug wilt laten komen en stel op basis hiervan je kleurenpalet samen. Let op: gebruik niet teveel kleuren! Een overkill aan kleurgebruik resulteert in een onrustig gevoel.

#4 Recyclen

‘Weggooien = zonde’ aldus de 35% korting sticker van de Albert Heijn. Deze regel geldt ook voor je interieur. Kijk welke meubels en accessoires nog makkelijk een ronde meekunnen (eventueel na een opknapbeurt). Vintage is een echte trend en maakt je interieur helemaal af!

#5 Keep it simple

Geen zin om je hele interieur over de kop te gooien? Dan kan slechts een vervanging van je raamdecoratie al veel doen. Raamdecoratie is een belangrijke sfeerbepaler van je interieur. Het maakt of kraakt je uiteindelijke interieur. Op zoek naar een moderne touch? Dan zijn lamellen of shutters op maat ideaal. Heb je meer behoefte aan een klassiek tintje? Ga dan voor zwarte gordijnen.

Met deze 5 simpele tips geef jij jouw interieur een nieuwe en verfrissende touch en kun je weer met volle teugen genieten van je woning!

5 tips om duurzamer (en toch comfortabel) te leven

Blog

Dit is waarom we ineens allemaal dol zijn op kamerplanten

Blog

Verhuizen? Met deze tips doe je dat zonder stress

Blog

Wat kun je doen om zo veilig mogelijk de weg op te gaan?

Blog

Copyright © 2019 Bogue.nl. Alle Rechten voorbehouden.