Nederland in Beeld

Deze vergeten drankjes zijn perfect om te serveren op een dinner party

Het organiseren van een groot diner voor je vrienden of geliefden is voor ons een grote hobby. Lieve mensen om je heen, goed eten, lekkere drankjes en hopelijk fijne gesprekken en zacht kaarslicht. Als jij binnenkort ook weer een diner of dinner party op de planning hebt staan en nog op zoek bent naar wat voor drankjes je gaat schenken, dan heb je geluk: in dit artikel verzamelen we onze favoriete ‘vergeten’ drankjes om te serveren. Omdat je ze te weinig langs ziet komen, maar ze eigenlijk net zo’n spotlight verdienen als de klassieke gin tonic of een glas wijn. 

Negroni

De negroni is een klassieke cocktail, die niet onder iedereen geliefd wordt maar wel onder mensen die wel van een (sterke) drank houden. Deze cocktail is namelijk nogal stevig en pittig van smaak, maar daarom de perfecte cocktail om rustig van te nippen. Je maakt hem met gin, Campari en rode vermout. Gebruik van elk ingrediënt 30ml. Serveer hem in een short tumbler glas, bijvoorbeeld van Pasabahce glazen, met een gedraaid sinaasappelschilletje. Een echte luxe cocktail waar je gasten versteld van zullen staan.

Pornstar martini

Als je écht indruk wil maken met een drankje wat je kunt serveren, overweeg dan eens de pornstar martini. Deze klassieke cocktail heeft wat voeten in de aarde, maar is een echte sensatie. Wat je hiervoor nodig hebt? Vanilla Vodka, passievruchtenlikeur (zoals Passoa), passievrucht stukjes (het liefst bevroren), een halve versie passievrucht, limoensap en ijs. Als accessoires heb je een cocktailshaker, een zeefje, een martiniglas en een shot glaasje prosecco met een klein lepeltje nodig. Vervolgens doe je de wodka, passoa passievrucht stukjes en limoensap in een cocktailshaker gevuld met ijs. Shake dit goed. Vervolgens schenk je de cocktail door een zeefje heen in een. martiniglas. Serveer hem met een schijfje passievrucht erop en een shot glaasje prosecco ernaast.

Port

Port is een versterkte wijn die onder liefhebbers nog veel gedronken wordt, maar lang niet zo populair is als hij ooit is geweest. Deze wijn heeft een verhoogd alcoholpercentage (tussen de 18 en 20%) en is daardoor ook wat sterker van smaak dan een normaal glas wijn. Drink hem het liefst uit een speciaal portglas, bijvoorbeeld van HCA, zodat de aroma’s het beste tot hun recht komen. Er bestaat ook witte port en rosé port. Deze serveer je gekoeld, terwijl je de rode port op kamertemperatuur mag serveren. Door het hogere percentage alcohol wordt deze wijn vaak ook in kleinere hoeveelheden geserveerd. 

Espresso martini

Een koffietje na het eten, een dessert en een cocktail in één? Dat klinkt toch als muziek in de oren? Met een espresso martini kan het. Een groot voordeel van deze cocktail is dat hij ook nog eens enorm simpel is om klaar te maken. Je hebt alleen wodka, koffielikeur en een shot espresso nodig. Elk ingrediënt vervult een derde van de cocktail. Shake hem goed, samen met ijs en serveer hem het liefst met een chocoladeboontje.