Connect with us

Blog

5 duurste steden om een auto te hebben in Nederland

Een auto hebben kost geld. Niet alleen in aanschaf en voor de brandstof, maar er komen ook verschillende andere vaste en variabele kosten bij kijken, zoals belasting, verzekering en onderhoud maar ook parkeerkosten. Maar wist je dat deze vaste kosten per plaats in Nederland kunnen verschillen? Wij zetten de 5 duurste steden om een auto te hebben in Nederland voor je op een rijtje.

1. Amsterdam

Het zal niemand verbazen dat onze hoofdstad hoog scoort, vooral als het gaat om parkeren ben je in Amsterdam duur uit. Dat geldt ook voor inwoners en mensen die in Amsterdam werken, er is nauwelijks gratis parkeerplek te vinden en er wordt in bijna alle wijken gewerkt met een parkeervergunning. Ook qua verzekering scoort Amsterdam hoog, voor wegenbelasting staat de stad op de derde plek.

2. Rotterdam

Ook in Rotterdam liggen de parkeertarieven hoog en de stad scoort het hoogst op het gebied van wegenbelasting. Tel daarbij op dat de stad steevast in de top 3 duurste steden om je auto te verzekeren staat en het is niet zo gek dat Rotterdam op de tweede plek staat, vlak achter Amsterdam. Om hier een auto te bezitten, ben je jaarlijks met gemak meer dan €1000 kwijt en dan heb je nog geen kilometer gereden.

De tarieven voor o.a. belasting en verzekering worden elk jaar opnieuw vastgesteld en kunnen dus stijgen. Wil je de zekerheid van een auto voor een vast bedrag per maand, dan zou private lease vergelijken je hiermee op weg kunnen helpen.

Dat de randstad duur is voor autobezitters, is niet zo gek. Dit komt mede omdat hier veel auto’s worden gestolen, waardoor verzekeren hier duurder is.

3. Den Haag

Den Haag staat op de derde als duurste stad om een auto te hebben. Het verzekeren van je auto is in Den Haag bijzonder duur en ook de wegenbelasting ligt in deze stad erg hoog. De wegenbelasting wordt op provincieniveau bepaald en Zuid-Holland staat op de tweede plek dit jaar. Ook parkeren is hier niet goedkoop en er moet tot ver buiten het centrum betaald worden of met een vergunning gewerkt worden.

4. Utrecht

Ook de vierde stad in het rijtje hoort nog tot de Randstad. Hier liggen de verzekeringspremies wel iets lager dan bij de top 3, maar de wegenbelasting is hier de tweede hoogste van Nederland. Parkeren is ook hier niet altijd gemakkelijk en vooral duur, waardoor op veel plekken ook gewerkt wordt met een vergunning.

Ben jij ook klaar met al die verschillen? Bij Leasebak kun je een auto leasen, waarbij de maandelijkse kosten overal in Nederland gelijk zijn! Het maakt dus niet uit waar je woont, de vaste kosten zijn voor iedereen hetzelfde.

5. Maastricht

Een vreemde eend in deze top 5 is Maastricht. Maar na de Randstad is Limburg een hotspot voor autodiefstallen, wat de premie hier vrijwel gelijk maakt aan die in de grote steden in de Randstad. Hoewel parkeren hier goedkoper is, moet er op veel plaatsen wel betaald worden, of heb je een vergunning nodig. Het positieve punt van Maastricht is dat de wegenbelasting hier rond het Nederlandse gemiddelde ligt.

 

5 tips om duurzamer (en toch comfortabel) te leven

Blog

Dit is waarom we ineens allemaal dol zijn op kamerplanten

Blog

Verhuizen? Met deze tips doe je dat zonder stress

Blog

Wat kun je doen om zo veilig mogelijk de weg op te gaan?

Blog

Copyright © 2019 Bogue.nl. Alle Rechten voorbehouden.